• Efter fem år tackar Yvonne Rosmark för sig. Foto: Tommy Pettersson

Yvonne Rosmark tackar för sig

Linköpings näringslivsbolag Nulinks vd och kommunens näringslivschef Yvonne Rosmark har deklarerat att hon lämnar sin tjänst. Rosmark blir dock kvar till dess att rekryteringen av en ny näringslivschef hunnit påbörjas.

För en tid sedan meddelade Norrköpings motsvarighet till Yvonne Rosmark, näringslivschefen Ann Revland, att hon skulle dra vidare i karriären och nu pågår jakten efter ny chef till årsskiftet.

Kom från Saab

Yvonne Rosmark har ett förflutet inom flygindustrin och säger nu att hon "vill pröva sina egna vingar".

Rosmark har som näringslivschef arbetat mycket med att skapa kontaktytor och dialog mellan näringslivet och kommunen.

– Vad jag ska göra framöver är ännu inte klart, utan jag tänker ge mig lite tid att fundera på det. En roll jag inte kommer att släppa är att fortsätta vara ambassadör för Linköping. Efter fem år som näringslivschef har jag bestämt mig för att göra något annat. Mitt uppdrag har varit både utvecklande och fantastiskt roligt. Jag är stolt över allt det som vi har lyckats åstadkomma inom Nulink och den fantastiska tillväxt som vi har i Linköpings näringsliv.

Klusterarbete

Det kontaktskapande arbetet har också handlat om att få företag inom samma bransch att samverka.

Dit hör flygklustret Aerospace Cluster Sweden som efter tre år står på egna ben och nu drivs av företagen själva. Nulink har även varit med och startat mötesplatsen Handelns Hus.

– För mig har det varit viktigt att se Linköping som en viktig del i regionens utveckling och att vi tillsammans skapar goda förutsättningar för tillväxt både för små företag och stora företag.

Politiker är nöjda

Nulinks styrelseordförande Helena Balthammar (S) tycker att Nulink har utvecklats under Yvonne Rosmarks ledning.

– Under dessa år har Nulink vuxit och blivit starkare. Linköping har ett starkt näringsliv och jag vill tacka Yvonne för hennes arbete, säger Nulinks styrelseordförande Helena Balthammar (S).