Whiskyexpo är inte hotat

Nyheten om att de som driver både Restaurang BarBQ och Brigaden Restaurang och konferens nu förlorar rätten att servera alkohol i sina olika verksamheter sätter inte käppar i hjulet för vare sig Beer eller Whiskyexpot som är planerade till våren 2015.

Kenneth Lindbladh, som driver Whiskyexpot som är planerat till 5 – 6 februari, är lugnet själv och menar att allt löper på som vanligt.

– Jag vet inte vad som försatt de som driver verksamheten på det olika restaurangerna i den här situationen men som jag har inga planer att ställa in min mässa eller flytta den någon annanstans. Det fungerade väldigt bra förra året och jag ser ingen anledning att ändra på det, menar Kenneth Lindbladh då vi pratas vid över telefonen. Han fortsätter:

– Under tiden som det här med deras alkoholtillstånd är under utredning kan man begära inhibition och då är det inga problem för mig att servera alkohol på mässan. Skulle det inte fungera så har jag ett alkoholtillstånd i min andra verksamhet som hotellägare som jag kan använda så om någon skulle vara orolig för att vare sig Beerexpo den 28 mars eller Whiskyexpo 5-6 februari nästa år inte ska bli av så kan lova att de blir av som planerat, avslutar mässgeneralen Kenneth Lindbladh. Socialnämnden beslutade på sitt sammanträde i oktober att återkalla serveringstillstånden för och Brigaden Restaurang och konferens. Därmed förlorar restaurangerna rätten att servera öl, vin och sprit till sina gäster. Bolagen förlorar rätten att servera alkohol så fort nämndens beslut vinner laga kraft. Hur lång tid det tar beror på om bolagen väljer att överklaga nämndens beslut till förvaltningsrätten. Enligt uppgift kommer ägarna att överklaga beslutet.