Wagnfabriken flyttar in

Nytt namn och ny verksamhetsort blev det helt nyligen för anrika familjeföretaget Wagnfabriken som nu lämnat Tranås för Motala.

Wagnfabriken startade redan 1898 och hette då Tranås Wagnfabrik. I början tillverkade fabriken hästdroskor och trillor men allt medan tiden gick man över till att konecentra sig på att ordna med påbyggnader till olika typer av lastbilar. På den tiden hette ägarfamiljen Levander men numera är det familjen Källman som äger och driver företaget vars affärsidé är att förvandla vanliga lastbilar till arbetsfordon via olika typer av påbyggnader.

Snöplogar och flak

Det kan vara flak, snöplogar, sandspridare allt vad man kan tänka sig att använda en lastbil till. Man säljer även släp, vagnar och olika typer av kärror. I de nya lokalerna finns även Specma Service Center en hydraulikbutik med ett sortiment som är tänkt för att entreprenadmaskiner, lantbruksmaskiner och lastbilar. Man har tagit fram en egen dumperbyggnation i fabriken och det är främst denna som man bygger på med.

Nyanställningar

I och med flytten till Motala har man nyanställt en person men det kan bli tal om ytterligare anställningar erfar Östergötlands Näringsliv. Att man flyttade från Tranås till Motala var av flera skäl. Dels har ägarfamiljen sin bostad i Motala men sedan är läget invid riksväg 50 ännu en anledning. Tillväxt Motalas vd Joakim Ljungqvist är självklart väldigt glad att Wagnfabriken nu valt Motala som sin nya ort för sin verksamhet står att läsa i en kort kommentar på kommunens hemsida.