Växande företag tar hand om de små

På Idögatan, lite skymundan i Torvinge i Linköping, ligger ett företag som tar fram hjälpmedel för de små. Företaget har snart i 30 år byggt arbetshjälpmedel och skötbord med en ergonomisk profil. De producerar varor som förhindrar förslitnings- och belastningsskador och som gör jobbet lättare för personal som tar hand om våra små barn på förskolor.

Att bygga skötbord är en av Jeltecs verkliga specialiteter.

Stegvis tillväxt

Jeltec har växt snabbt och efterfrågan från kommuner och förskolor på deras produkter är stort. Företaget startade 19787 och nu 2017 har  man ett tiotal anställda och siktar man på en omsättning på drygt 23 miljoner utan att behöva lägga allt för mycket tid på försäljning.    

– Företaget startade med att Södertälje kommun ringde till grundaren Johnny Tall och vill ha hjälp med lyft upp och ned på skötbord på deras förskolor. Då tog han fram en stege till skötbordet som underlättade när man byte blöjor på barnen. Strax efter hoppade min pappa, Peter Gullberg på företaget och sedan har det växt vidare, berättar chefen Petra Gullberg Ståhl och fortsätter.

– Idag har vi ett brett sortiment med allt från elektriskt eller manuellt höjbara och sänkbara modeller till fasta skötbord. Många kunder uppskattar att vi har korta leveranstider, därför finns de flesta av våra produkter ’’hemma på hyllan’’ för leverans inom några dagar. Vi gör ofta kundanpassade speciallösningar av olika slag. Därför kan vi även hjälpa de som har behov och önskemål inte finns i vårt standardsortiment.

Tre delägare

 Petra Gullberg Ståhl togs in av sin far 2010 när Jeltec behövde hjälp och avlastning i det växande företaget. Petra flyttade då ifrån en karriär som lärare och programrektor på Folkuniversitet.

– Jag fick ta hand om lite allt möjligt bland annat presentationsmaterial, fakturering, kundhantering, ordermottagning och annat som behövdes. Johnny gick i person för tre år sedan och 2014 köpte jag och Jens in oss i företaget och nu är vi tre delägare, säger Petra och berättar vidare att hon fick sköta flytten av företaget från Norrköping till Linköping för att klara av tillväxt och behov.

Gör jobbet lättare

Konkurrensen är inte knivskarp och tack vare Jeltecs specialisering har man en produktkompetens som är svårslagen. Det finns förmodligen inget företag som enbart utvecklar och säljer hjälpmedel som underlättar för personalen inom förskolan.

– Vi jobbar jättemycket med utveckling och miljöstyrning och bygger till absolut största delen våra produkter av Svenska komponenter. Vi har alltid fokus på barnens säkerhet och bekvämlighet och vi gör ofta kundanpassade speciallösningar av olika slag. Vi utgår från kundens idé och behov därför kan vi även hjälpa de som har behov och önskemål inte finns i vårt standardsortiment. , säger Petra Gullberg Ståhl.

 

Petra Gullberg Ståhl

Född och uppväxt i Ulrika

Gift med Pierre

Två barn

Lagom ålder

Nyligen köpt sommarstuga