• Daniel Lind är vd på Rodeco. Han ser dock ganska ljust på tillvaron trots ett lagt varsel. Foto: Patrik Ekström
  • En mer försiktig marknad gör nu att takten bromsas upp för Åtvidabergsföretaget Rodeco. Foto: Patrik Ekström

Valet bromsade upp

Nyligen kunde man läsa om att Rodeco blivit tvungna att varsla personal. Vd:n Daniel Lind hoppas dock att dra tillbaka detta och ser trots svarta siffror ljust på framtiden.

En av anledningarna till att det gått tungt för Rodeco är att Riksdagsvalet lämnade två stora svarta bromsstreck efter sig. Orden är Daniel Lind, vd på Rodeco, och en förklaring till att man varit tvungen att varsla sju personer på företaget om uppsägning. Men ljuset i tunneln är inte långt borta och Daniel lind vill tona ner det hela en aning.

Hoppas dra tillbaks

– Självklart är det jätteråkigt att behöva lägga ett varsel men jag hoppas att vi kan dra tillbaka det så fort som möjligt. Ett tag såg det riktigt dåligt ut men nu har det vänt lite och det finns chans att vi kan plocka hem en större order men mycket mera kan jag inte säga om i nuläget. Rodeco har 27 fast anställda och det är sju av dessa som nu alltså har varslats om uppsägning. Företaget hade räknat med omsättning på 65 miljoner mellan åren 2015 och 2016 men man är långt där ifrån.

Långt under målet

– Hur mycket det fattas kan jag inte prata om men det är en hel del och vi är långt ifrån det mål vi satt upp. Vi är ganska känsliga och det räcker med att ett par projekt inte blir av så blir det tungt för oss. Men jag vill tona ner det här lite. Vi har många offerter som ligger ute och som vi väntar svar på och jag har goda förhoppningar om att vi ska kunna dra tillbaks det lagda varslet, säger Daniel Lind och fortsätter att berätta om att man företaget tagit hem en större order för ett projekt i Tjeckien där Rodeco bygga ett lekland om 250 kvadratmeter.

- Förhoppningsvis kommer jag ha ytterligare goda nyheter inom en snar framtid, avslutar Daniel lind, vd på Rodeco.