• Flaggan i topp. Det går bra för Väderstad - Verken. Foto: Patrik Ekström
  • Huvudkontoret för det världsomspännade företaget ligger i Väderstad. vart annars? Foto: Patrik Ekström
  • Lantbruksmaskiner är hårdvara. Foto: Patrik Ekström

Väderstad-Verken köper Seed Hawk

Lantbruksmaskintillverkaren Väderstad-Verken köper nu det kanadensiska bolaget Seed Hawk, där man varit delägare sedan 2006. Köpet möjliggör nu en expansion på den Nordamerikanska marknaden.

Det går bra för Väderstad – Verken. Utvecklingen de senaste åren har varit mycket gynnsam och under 2012 ökade man omsättningen med hela 16 procent. Dessutom har man nyanställt nära på 100 personer vilket medför att man nu är 1 100 anställda i 13 länder. Nu köper man alltså det kanadensiska bolaget Seed Hawk.

Ser en stor möjlighet

– Vi ser stor potential i Seed Hawk då lokal närvaro på nordamerikanska marknaden är nödvändig för att lyckas. Tempo, Väderstads precision såmaskin är en viktig produkt för att nå denna marknad och tillsammans med Seed Hawks sortiment, ökar chanserna att lyckas för båda företagen, säger Christina Stark, VD på Väderstad-Verken i ett pressmeddelande.

Det går även bra för Seed Hawk som haft en expansiv utveckling och har sedan 2006 ökat omsättningen med 700 procent till dagens 400 miljoner kronor. Företaget har idag 250 anställda. Förvärvet av Seed Hawk är ett steg i Väderstads strategi att etablera sig i Nordamerika. Väderstads lantbruksmaskiner har sitt huvudkontor i Väderstad.