• Regionchef Jonna Castell ser fram emot UF-mässan. Foto: Max Elofsson
  • Erika Markör är VD för Colleader UF som har chans att bli Årets UF-företag i Östergötland. Foto: Max Elofsson

UF-mässa i Norrköping

I dag kommer den årliga, regionala mässan för Ung Företagsamhet att hållas i Norrköping. Stadium Arena är platsen dit alla är välkomna att beskåda och har chans att köpa något av det som ungdomarna har skapat.

Det är 181 UF-företag som kommer att ställa ut på mässan. Det är 20 fler än vad som deltog förra året.

– Vi hoppas på att det blir en bra dag för alla utställare och att det kommer många besökare, säger Jonna Castell som är regionchef gällande Ung Företagsamhet.

Priser

På mässan är alla välkomna att kolla runt bland alla utställare. Dessutom kommer priser att delas ut inom tio kategorier, såsom Årets säljare, Årets hantverk och givetvis Årets UF-företag. I början av februari hölls ett kval i Linköping för den sistnämnda kategorin. Sex UF-företag valdes då ut och har fortsatt möjlighet att vinna titeln och semifinalisterna ser också fram emot den stora dagen.

– Mässan kommer bli kul och om vi vågar ändra en del på vår presentation så tror jag vi har en bra chans att vinna, säger Erika Markör, VD för Colleader UF.

Skapar förståelse

På mässdagen blir de sex företagen fyra till den slutgiltiga finalen och vinnaren får, utöver äran, representera Östergötland i SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö den 16-17 maj.

– Jag tycker det är fantastiskt att följa ungdomarna som får med sig förståelse och kunskaper om att starta, driva och avveckla sitt eget företag. De lär sig mer om hur företagande fungerar helt enkelt. De får under utbildningens gång träning i att bland annat samarbeta, ta ansvar och det blir en del problemlösning också vilket är väldigt lärorikt, säger Jonna Castell.