• Hjalmar Karlsson i bilhallen. Foto: Stefan Hedström
  • Mercedes är en populär tjänstebil om man ska tro Hjalmar Karlsson på Hedin Bil. Foto: Stefan Hedström

Tjänstebilsflottan

Hjalmar Karlsson hittar vi mitt på golvet i Hedins stora bilhall. Just nu jobbar han med att hjälpa de som vill ha en tjänstebil i jobbet. För honom finns det dock bara ett märke som gäller...

Fleet Edition har man valt att kalla den kampanj man nu driver och Hjalmar Karlsson är den som arbetar med att hjälpa till att guida rätt i tjänstebilsdjungeln.

– För mig finns bara ett märke när det kommer till tjänstebilar och det är Mercedes som jag tycker är oslagbara när man kör mycket och kanske även långt. Du kan fråga vilken taxichaufför som helst om det skulle byta bil och jag tror inte någon är särskilt sugen på det. I Stockholm kör en taxi runt 75 000 mil på mellan 4 och 5 år och det talar nog sitt tydliga språk. Dessutom så är varannan taxibil just en Mercedes.

Mellanklassbilar

Modellerna man främst jobbar med är i mellanbilsklassen och modellerna C och E men man kommer snart att utöka med GLK, som är en typ av SUV, och även B – klassen kommer att tas in under de kommande månaderna.

– För ett överkomligt pris motsvarande sju och ett halvt basbelopp eller 333 000 kronor kan man få en Mercedes vilket jag tycker är ett överkomligt pris för en så pass bra och säker bil. Det är också vad våra tjänstebilkunder sagt när vi frågat dem varför de valde just Mercedes. Säkerheten, få driftstörningar och bekvämlighet och sedan väljer nära på, alla en dieselbil, säger en övertygad Hjalmar Karlsson på Hedin Bil i Linköping.