• Joakim Ljungqvist, vd Tillväxt Motala, Kristin Ericsson, verksamhetsledare och Camilla Egberth, kommualråd, är förväntansfulla inför de nya lokalerna: Foto: Tillväxt Motala AB

Tillväxt växer i Motala

I sommar öppnar Coffice i Motala en helt ny mötes och arbetsplats för nya företag i den gamla brandstationen.

Tillsammans med Tillväxt Motala AB och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland dras nu Coffice igång. Detta är en ny satsning för att stärka företagsutvecklingen i kommunen.

Utvecklas tillsammans

Konceptet bygger på att små och nya företag får en plats och en arena där de kan arbeta och utvecklas tillsammans med andra. På Motala Företagscenter kommer Tillväxt Motala och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland att finnas tillgängliga. Där inreds en samlingsplats i loungemiljö med flexibla arbetsplatser som kan hyras för en kortare tid.

- Tanken är att man som blivande eller ny företagare ska våga ta steget och låta företaget växa, säger Joakim Ljungqvist, vd för Tillväxt Motala, i ett pressmeddelande.

Praktiska saker

– I Coffice har man tillgång till praktiska saker som mötesrum och wifi, men även specialistkompetens inom olika områden. Det ska vara enkelt att sticka in huvudet hos oss eller Nyföretagarcentrum och fråga om det mesta som rör ens företagande. Att Tillväxt Motala och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland flyttar med till Motala Företagscenter ser Joakim Ljungqvist som helt naturligt.