• På kundbesök hos Anette ”Nettan” Hambalek. Foto: Stefan Hedström
  • Therése van der Kruit hjälper till med utveckling av organisationers verksamhet. Foto: Stefan Hedström
  • Ledarskapet är viktigt i Therése filosofi. Foto: Stefan Hedström

Therése van der Kruit

Tjänstesektorn har formligen exploderat under de senaste 70  - 80 åren i den industrialiserade världen. De senaste decennierna är det den nya informationsteknologin som bidragit till ett omfattande samhälleligt mervärdeskapande. Oavsett i vilken bransch eller område man verkar i finns det ”utvecklingspucklar” och organisatoriska tröskelvärden som måste passeras för en fortsatt tillväxt.

Entreprenörer och kreativa visionärer är ofta de som startar företag och dessa människor brukar inte vara bra på allting som behövs för att en organisation ska växa.

Nästa stegshjälpen

”Mellanhandsorganisationer” har därför varit till stor nytta vid den ekonomiska tillväxten. Medlemsorganisationer, handelskammare och företag som det som Therése van der Kruit driver tillsammans med maken Alex van der Kruit behövs i ett alltmer komplext näringsliv.

Makarna Kruit driver ett företag som hjälper organisationer med utveckling av verksamhet i syfte att förbättra effektivitet och produktivitet. Therése har en lång erfarenhet ledarskap i ett antal större organisationer verkar vara en naturlig ledare och en mycket målmedveten person. När vi träffar henne i farten mellan två olika uppdrag berättar hon med stort engagemang om sin syn på ledarskap och organisationstillväxt.

– Jag hjälper företag att optimera sin verksamhet på olika områden vilket syftar till en förbättrad produktivitet för att på så sätt skapa ett mervärde ur en befintlig kostnad samt skapa en ökad lönsamhet, säger Therese van der Kruit och får det att låta lätt som en plätt. Men eftersom hon har över 15 års erfarenhet inom IT branschen och dessutom drygt tio års erfarenhet av arbete i internationella miljöer vet Therése att det är en svår men kreativ process att ta nya steg i ett företags utveckling. År 2008 nådde Therése van der Kruit en nodalpunkt och började då en inre resa.

– Jag insåg då att det är viktigt att upprätthålla en balans mellan privatliv och arbetsliv för att kunna vara en hållbar resurs i företaget, berättar Therése och tänker tillbaka på den tid när hon pendlade runt i Europa.

Team Buildings-approach

År 2012 startade Therése sitt egna företag och i det lägger hon stor vikt på att bidra med ett entusiasmerande och ett coachande ledarskap. Med sin ”Team Building” försöker hon skapa delaktighet, entusiasm och motivation vilket bidrar till en förbättrad prestation för individen, arbetsgruppen och företaget.

– Jag brukar säga att jag lärt mig av mina misstag och också av att våga går ur komfortzonen när det krävs. Men jag vill också ta med mig mina erfarenheter från idrotten där ledarskapet spelar oerhört stor roll.

Nätverksbyggare

Therése van der Kruit är även med i NuLink Advisory Board som  är en mötesplats där utvalda företagare på regelbunden basis träffas och diskuterar fram förbättrade förutsättningar för Linköpings företagare.

– NuLink är väldigt viktigt för mig på många olika sätt inte minst för att bygga upp ett regionalt nätverk som jag tidigare saknat eftersom jag jobbat mest utomlands.

 

Citat: ”Så var det dags att gå ur komfortzonen igen”.

 

FAKTA:

Lantlig uppväxt i Mem utanför Söderköping.

Häst och sportintresserade, spelat fotboll.

Skog och natur inspirerar.

Mor, tre starka syskon och många syskonbarn.