• En av Linköpings nya utövare är Sofie Norlin på Salong Belle. Foto: Anna Björk
  • Sofie har tagit emot kunder sedan februari. Foto: Anna Björk
  • Stort intressen för ögonbrynstatueringar. Foto: Anna Björk
  • Elin Wistrand får nya fylliga ögonbryn. Foto: Anna Björk

Succé för ny teknik inom make-up

3D-tatueringar

Make-up tatueringar har funnits länge men de nya metoderna, där färgen försvinner efter en tid, har fått branschen att fullkomligt explodera. Angelica Bauer på Bauer Clinic var en av de första i landet som började sälja tjänsten.

– Jag var i alla fall först i Östergötland mig veterligen, men nu finns det hur många utövare som helst, säger Angelica.

Fullbokat schema

Intresset för behandlingen spred sig snabbt. Säkert på grund av att det är inte lika kontroversiellt att prata om som exempelvis en botox- eller fillersbehandling, tror Angelica. Hennes schema är fullbokat av kunder som vill genomföra behandlingen.

Kunderna är i alla åldrar. Från 19-åringarna som vill ha en modern form på brynen, till de 80-åriga damerna som med skakiga händer vill slippa sminka sig varje morgon men ändå se fräscha ut.

– Det finns också kunder som på grund av sjukdom tappat håret på kroppen och som vill få hjälp med att skapa ett par nya bryn eller en eyeliner.

Taffy eller 3D

Microblading, taffy eller 3D-tatuering är olika namn på ungefär samma metod som går ut på att man via ett rakblad för in färg i det ytliga hudlagret. Rakbladet sitter på en penna som doppas i färg och sen ristas stråna in ett efter ett tills kunden har den form de önskar. Just den här dagen gästas Angelica av Elin Wistrand som precis fått nya fylliga ögonbryn.

– Jag hade gjort mycket research innan, ansiktet visar man upp varje dag och efter noga övervägande tog jag kontakt med Angelica. Det gjorde inte inte ont heller, berättar Elin Wistrand.

Värt pengarna

Behandlingen kostar några tusen men Elin tyckte att det kunde vara värt pengarna för att slippa sminka sig varje dag.

–  Då jag tränar mycket och är så ljus i mig själv så tyckte jag det kunde vara skönt att se fräsch ut även när jag är osminkad. Just nu är de lite mörka men när de läker så ljusnar de något, säger hon och tittar i spegeln.

Ny utövare

En av Linköpings nya utövare är Sofie Norlin på Salong Belle. Hon gjorde själv en ögonbrynstatuering och människor i hennes närhet visade så stort intresse för att själva göra behandlingen att hon bestämde sig för att satsa på det. Vid årsskiftet började hon utbilda sig och sen i februari har hon tagit emot kunder.

– Marknaden inom skönhet växer och metoderna blir allt fler. Jag jobbar idag halvtid med ögonbrynen och det är perfekt för mig. Att se kundernas glädje över resultatet ger mig så mycket, menar Sofie Norlin.

 

Fakta:

Pris: ca 3 000-5000 kronor

Hållbarhet: Cirka 1-3 år

Behandlingstid: ca två timmar

 

Att tänka på:

Form och färg som passar dig

Vissa mediciner ska inte tas innan. Fråga innan!

Följ skötselråden för bästa slutresultat