• Lena Landström vid en av de husbilar som de säljer. Foto: Gunnar Andersson
  • Sören Landström mitt i verkstaden. Foto: Gunnar Andersson

Sören reparerar och säljer

Motala fordonsreparationer och Landström Transport och försäljning ägs och drivs av Sören landström och hans hustru Landström. Att reparera och sälja husbilar har blivit lite av en specialitet för paret Landström.

I sina lokaler på Dynamovägen i Motala reparerar man både tunga fordon och lättare privata bilar. Man har lite särskild kompetens när det kommer till husbilar även om det, menar Sören Landström, inte är så mycket som skiljer en husbil från en vanlig bil. Företaget Motala Fordonsreparationer startade Sören landström redan 1987 och då var inriktningen att reparera och underhålla tunga fordon men där har han ändrat inriktning eller kanske breddat skulle man kunna säga.

Åkarna blir färre

– Sedan vi startade så har många åkerier lagt ner och det förekommer inte heller någon större verksamhet när det gäller byggandet heller, menar Sören Landström som minns när man byggde om järnvägen eller byggde bron över Motala Viken. Då var det full fart, minns Sören som å andra sidan inte verkar alltför ledsen och de har ju flera ben att stå på i och med att man via sitt andra företag Landströms Transport och försäljning säljer husbilar och kringutrustning samt även husvagnar. Man säljer även bilsläpkärror. Lokalerna delas med verkstaden. I de båda företagen är man sex stycken som arbetar.

Husbil allt populärare

– Husbilar har blivit väldigt populärt. Har man aldrig provat tycker jag man ska göra det. Det är ett bättre alternativ än både tält och hotell om du frågar mig, avslutar Sören Landström.