• Stanley Wong hoppas att Vin i Linköping blir en trevlig och välbesökt mässa under ordnade former. Foto: Emma Garzon
  • Tidigare år har utställarna sagt att Linköpingsbornas vinkunskap ligger på en hög nivå. Foto: Emma Garzon
  • Vin i Linköping är Östergötlands största vin- och delikatessmässa. Foto: Emma Garzon

Smaklökarnas mässa fortsätter växa

Östergötlands största vin- och delikatessmässa, Vin i Linköping, växer varje år. Initiativtagaren Stanley Wong arrangerar fem mässor i Sverige och enligt honom är intresset störst i Linköping.

– Många utställare har sagt att Linköpingsbornas vinkunskap ligger på en hög nivå. Förra året besökte över 3000 mässan och om det kommer 3500 besökare i år är vi jättenöjda, säger Stanley Wong.

Ordnade former

Den 16 till 17 oktober slår Konsert och Kongress upp dörrarna för Vin i Linköping som är en mötesplats för både erfarna och icke erfarna dryckeskännare. Här får du prova, dofta och uppleva vin och delikatesser från hela världen.

– Jag hoppas på en trevlig och välbesökt mässa under ordnade former, säger Stanley Wong.

Mässan arrangeras för tredje året i rad av företaget Wong Måltid och Marknad tillsammans med Arenabolaget.

Rekord med 60 utställare

De som har besökt Vin i Linköping tidigare år kommer att möta många välkända ansikten bland utställarna, men även flera nya, varav många är vinbolag. För varje år har mässan vuxit med ungefär tio utställare och i år kommer nästan 60 utställare att vara på plats. Hela 40 utställare är vinbolag.

– Det är inte vanligt att så många vinbolag samlas och det är jättekul att allt fler visar intresse för Linköping. Vi skulle kunna ha ännu fler utställare, men vi vill växa i lagom takt. Dessutom ska flödet fungera så det får inte bli för trångt.

Naturvin på frammarsch

Enligt Stanley Wong har vin legat i skymundan för öl. Men nu är vinet på väg tillbaka. Framför allt naturvin är på frammarsch, vilket resulterar i att fler väljer dyrare viner. För de som inte kan gå på årets mässa kommer Vin i Linköping tillbaka kommande år.

– Om två till tre år tror jag att Vin i Linköping kommer vara en av de största vin- och delikatessmässorna i Sverige, avslutar Stanley Wong.