Skulle du köpa ett hus av den här mannen?

En fastighetsmäklare ska inte bara vara en utomordentlig säljare utan även vara bra på att skapa en mysig stämning. Det visar sig när svenskarna får välja sin drömmäklare bland den svenska kändiseliten.

Hela svenska folkets mysfarbror, Ernst Kirschsteiger, är den kändis som svenskarna helst skulle ha som mäklare. Den något mer påstridige Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård och Kronprinsessan Victoria är även de populära när svenskarna ska välja kändismäklare. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste undersökning Bobarometern.

Alla vill ha Ernst

Tv-profilen och inredningsexperten Ernst Kirschsteiger är alltså den som överlägset flest skulle vilja ha som fastighetsmäklare vid visning och försäljning av sin bostad. Det uppger 12 procent av de svarande. Bland kvinnor är andelen som föredrar Ernst hela 15 procent och geografiskt är han mest populär i Örebro län, där han skulle få sälja 19 procent av bostäderna. Anders Öfvergård, mer känd som Arga Snickaren, kommer på andraplats med 7 procent och efter kommer kronprinsessan Victoria med 5 procent. Hårdnackade Mikael Persbrandt och matkonnässören Edward Blom hamnar på fjärde respektive femteplats över de mest eftertraktade kändisarna.

Läckberg för spännande

Undersökningen visar också att deckardrottningen Camilla Läckberg upplevs för dramatisk som mäklare. 0 procent uppger att de vill att hon ska sälja deras bostad. Inte heller Chris O´Neill, Laila Bagge eller Carola Häggkvist får svenskarnas förtroende vid en bostadsförsäljning.

– För att vara en bra mäklare krävs det betydligt mer än att bara vara bra på att sälja. För de allra flesta är bostadsförsäljningen livets största affär och man förväntar sig omfattande stöd och hjälp genom hela processen. Förtroende för mäklarens och dennes kunskap är oerhört viktigt och utan det får man inga uppdrag. Ernst utstrålar en trygghet och kreativitet som jag tror många söker i en mäklare när de ska sälja sin bostad. Att han även är en hejare på att fixa till en mysig stämning tror jag fått svenskarna att välja honom framför andra kändisar, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Svenskarnas drömmäklare – Topp 5

1. Ernst Kirschsteiger, 12 procent

2. Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård, procent

3. Kronprinsessan Victoria, procent

4. Mikael Persbrandt, procent

5. Edward Blom, procent