• Celal Sari, Emma Wall och Roshan Malalatunga. Foto: Lotta Eliasson
  • Även exteriört har Frimurarehotellet rustats upp. Foto: Lotta Eliasson
  • Frimurarehotellet och Scandic Linköping City har lokaler som är olika och kan möta upp varje målgrupp. Foto: Lotta Eliasson

Scandic Hotell rustar för modern livsstil

Scandic Hotell blir ännu mer välkomnande för företagare och allmänheten. Flera lokaler är redan upprustade och snart påbörjas även Frimurarhotellets lobby och restaurang att byggas om. – Vi vill skapa miljöer där man kan arbeta samtidigt som man umgås, säger Roshan Malalatunga, hotelldirektör.

Det är många middagsgäster som kan tas emot på både Frimurarehotellet och Scandic Linköping City. Totalt kan Scandic hotell i Linköping få plats med uppemot 700 gäster. Efter ombyggnationen ser de att också att de externa frukostgästerna har ökat.

– Många gånger har vi varit tvungna att tacka nej till frukostgäster som inte bor på hotellet. Nu har en glasveranda blivit utbyggd och vi har ökat med 200 sittplatser, säger Emma Wall, hotellchef på Scandic Linköping City.

Hon kan se att det är en ny trend som kommit. Istället för att träffas på kvällen väljer folk att äta en lång härlig frukost tillsammans, även om man inte bor på hotellet.

Styrkan i Frimurarehotellet och Scandic Linköping City, är att de lokaler som finns är olika och kan möta upp varje målgrupp.

– Likaväl som vi har en stor bröllopsfest kan vi ha en minnesstund med få antal deltagare, säger Roshan Malalatunga, hotelldirektör.

Mötesplats

Tanken med ombyggnationen av Frimurarehotellets lobby är att göra det mer som en mötesplats. Här kan både boende på hotellet och allmänheten slå sig ner en stund för att jobba eller ta något att dricka i den framtida bar som ska byggas upp. Även i restaurangdelen ska man främja arbetsmöjligheter vid bardisken.

– Man lever på ett annat sätt nu än vad man gjorde på 80- och 90-talet, säger Celal Sari, Food and Beverage manager.

Han menar att internet är det självklara sättet att umgås och därför ska man också öppna upp för det i den offentliga miljön.

– Det är något vi ska möta upp, även om jag gärna ser driftiga människor som drar ihop nattklubb för slutna sällskap, säger han.

I den nya lokalen, Vintergatan finns en bar, terrass och med skjutdörrar anpassas utrymmet efter antal gäster. Öppnar man upp helt kan lokalen ta drygt 300 personer för middag.

– Vill någon dra ihop ett stort gäng för middagar så är vi absolut öppna för det men då slutna sällskap.

Även på innergården pågår en ombyggnation. Här är det tänkt att göra plats för Garden Party och när bygget är klart finns det plats för 400 – 500 personer.

– Det kommer att bli jättebra i sommar eller varför inte en After Ski i vinter? Vi har lagt värmeslingor under stenarna så snön ska hålla sig borta, säger Roshan Malalatunga.