• Sandbäckens Rör i Tornby expanderar. Foto: Tommy Pettersson

Sandbäckens Rör expanderar

Det går bra för Sandbäckens Rör, som utför VVS- och processinstallationer. Hittills i år har företaget ökat omsättningen med drygt 30 procent och etablerat sig på flera nya orter.

Nu tar bolaget in fem nya delägare, bland annat Håkan Bergqvist, tidigare vd och koncernchef för NVS/Imtech Nordic. Ambitionen är att fortsätta expandera för att vara rikstäckande inom fem år. Sandbäckens Rör grundades för 20 år sedan i Linköping.

Idag finns företaget på nio orter och drivs som en företagsgrupp där verksamheterna på respektive ort ingår som egna bolag. Nu tar företaget in fem nya delägare. Tillsammans med de tidigare ägarna har Sandbäckens Rör nu sju delägare som samtliga är verksamma i bolaget.

Det lilla bolaget

– Vi bygger vår framgång på att vara det lilla bolaget i den stora koncernen, där vi trots vår storlek fortfarande kan vara snabbfotade. Därför har det alltid varit viktigt för oss att ägarna är verksamma i bolaget. I den tillväxtfas vi befinner oss just nu är den kompetens och erfarenhet vi får genom de nya ägarna mycket värdefull, säger Arne Rydberg, koncernchef, i ett pressmeddelade. Håkan Bergqvist blir Sandbäckens Rörs styrelseordförande. Han kommer närmast från NVS/Imtech Nordic där han varit vd och koncernchef och de senaste åren har han arbetat som senior industriell rådgivare och med olika styrelseuppdrag.

– Under Håkans ledning har NVS och Imtech Nordic haft en enorm utveckling. Att ha honom ombord, både som delägare och styrelseordförande, känns fantastiskt bra, säger Arne Rydberg i ett pressmeddelande.

En miljard på fem år

Sandbäckens Rör har fått många stora och prestigefulla uppdrag de senaste åren, bland annat kongress och kontorsanläggningen Stockholm Waterfront, Tele-2 Arena och Räddningstjänstens nya brandstation i Linköping. Redan idag är företaget en av landets större och mest välrenommerade entreprenörer.

– Enligt Sveriges Byggindustriers senaste konjunkturprognos beräknas bygginvesteringarna öka med 11 procent i år, medan vi ökar tre gånger så mycket. Nu ökar vi takten ytterligare och inom 5 år räknar vi med att ha en omsättning på minst 1 miljard, säger Arne Rydberg. De nya delägarna i Sandbäckens Rör är; Håkan Bergqvist styrelseordförande, Tom Skarin CFO samt Per Herrlin, Mats Cullbrand och Torbjörn Carlsson. Tidigare delägare är Arne Rydberg, koncernchef och Per Rydström.