• Lana Brunell har hoppat över Stångån för nytt jobb. Foto: Tommy Pettersson
  • Ett exempel på Lanas engagemang är barnrockfestivalen "Gyllene skräp". i Vadstena i samarbete med Anders Carlsson. Foto: Tommy Pettersson

Rösten som inte tystnar

Hon är journalist, musiker,sångfågel och numer också kommunikatör. Kulturella mångsysslaren Lana Brunell har alltid flera järn i elden och man undrar hur hon hinner med allt. Barnböcker, livespelningar och soloalbum blandas med ett jobb som är relativt krävande.

Årsskiftet 2014 - 2015 bytte hon jobb och gick från Sveriges radio till Tekniska verken. Hon tog därmed ett kliv som många journalister gör idag.

Att byta sida

Klivet från Sveriges Radios P4 till jobbet som informations och pressansvarig på det kommunala bolaget Tekniska verken i Linköping kan tyckas var ett stort kliv. Men det verkar ha varit ett ganska utvecklande steg att "byta sida".

 – Jag brukar säga att jag håller på med ord. Det kan vara att sjunga, tala eller skriva och jag känner att allting hänger ihop. Jag orkar jobba som jag gör för att jag vet att att det är mitt liv att hålla på det jag gör. Jag skulle nog inte stå ut om jag inte kunde fortsätta med ord. Men jag är noga med att det inte får gå ut över mitt jobb. Mitt intresse får ju inte krocka med det arbetet, säger Lana Brunell och fortsätter.

– På Tekniska verken visste man vad jag sysslar med när jag blev anställd.Jag har till och med sjungit på företaget tidigare. Man är väldigt förstående och det var man även på radion.

Lana tystnar inte

Lana Brunell fortsätter att hålla på med ord och nu har hon tagit ännu ett steg i sin yrkeskarriär. Hon är fortsatt aktiv och engagerade på sin fritid såväl som i sitt jobb. En sak är säker nu så här efter en tid i kommunikatörsbranschen att det är en värdefull kompetens och erfarenhet hon tog med sig när hon bytte jobb.

Lana i korthet:

Bor: I Linköping

Familj: Maken Henrik och barnen Gabriel, Gustav och Theo

Född: I Linköping

Yrke: Journalist och sångerska