• Vd:n Veronica Eriksson är nöjd med sommarsäsongen 2014. Foto: Kajsa Fransson
  • Rimforsa strand lockar allt fler tyskar till Östergötland. Foto: Kajsa Fransson

Rimforsa strand nöjda med sommaren

Hotellet Rimforsa strand har haft en kanonsommar. Det intygar vd:n Veronica Eriksson. Rumsbeläggningen ökade med 33 procent under juli månad och allt fler utländska turister hittar till Östergötland.

Det behagliga klimatet gjorde givetvis sitt för att öka antalet semesterfirare, likaså gav det hårda arbetet med utländska researrangörer resultat. Det är främst två tyska researrangörer som bidragit till flest gäster.

– Wikinger Reisens gäster har vandring som fokus. Här har vi tillsammans med Bo Lindman tagit fram en vacker vandringstur på 4-5 timmar som bland annat går förbi Hallstad ängar. Den andra arrangören, Zonitas, gäster kommer från såväl Tyskland som Österrike och Schweiz. Dessa kombinerar några nätter i Stockholm med tre-fyra nätter på Rimforsa strand och förutom att utforska närområdet gör de även dagsutflykter, oftast till Västervik, Vimmerby, Eksjö, Visingsö, Vadstena och Bergs slussar, berättar Veronica Eriksson.

I juli månad ökade rumsbeläggningen med 33 procent och sålda 45 procent bestod av utländska gäster. I augusti månad var siffrorna 30 respektive cirka 40 procent.

Succésamarbetet med utländska researrangörer fortsätter under 2015 och man kommer dessutom att börja arbeta med ytterligare en aktör för att locka ännu fler utländska turister till Östergötland.