• Platschefen själv, Magnus Lindén. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Sonny Nilsson fixar till Local Crews nya släp. Foto: Emma Taube Sjösted

Pimp my ride

Dekaltrim började i liten skala och med platschefen Magnus Lindén som enda person i företagets Linköpingsavdelning. Numera har man fullt upp och är totalt fem heltidsanställda.

Att på något sätt använda sin firmabil som reklampelare är inget nytt utan ett väl beprövat sätt att göra sig både synlig och tillgänglig. Dekaltrim på Ottargatan har tagit hela konceptet längre och gör på ett enkelt och snabbt sätt om ett släp, en bil eller kanske ett helt ekipage till en rullande reklampelare.

Började från noll

– Vi började för fyra år sedan och utan en enda kund men nu har vi fullt upp med alla typer av fordon och kunder, berättar platschefen Magnus Lindén samtidigt som han visar oss runt så vi kan se vad det det är det arbetar med. Just nu byter man färg och heltäcker ett släp som Linköpingsföretaget Local Crew nyligen köpt in för att sköta sina transporter med. Tidigare var trailern nästan kyckling gul men snart är hela sobert svart med en tydlig företagslogo på.

– Det är en särskilt dyrt och en dekor på en mindre bil kostar som att annonsera i en tidning. Ett större jobb, som ett släp till en långtradare, är såklart dyrare. Men det finns flera fördelar att täcka in en bil helt, bland annat skadar det inte lacken då det bara är att ta bort själva dekoren som vi klistrat på. Det är väl snarare så att det faktiskt sparar lacken istället.Magnus Lindén berättar vidare att man har ett bra samarbete med de flesta bilhandlarna i Linköping och flera av dem anlitar Delaktrim på stadigt basis.

Byter skepnad på bilen

– Bland annat så stripar vi alla bilar åt Rejmes och där går säljarna in direkt och erbjuder den tjänsten och sedan när kunden ska hämta ut bilen är det den fixad och färdig vilket är en bra helhetslösning. Dekaltrims kunder är privatpersoner, mindre och större företag, tävlingsförare och säker en och annan person som vill synas och märkas i trafiken.

– Vi har en kille som har en sportbil som bytt skepnad på den två gånger de senaste två åren och vill ha den ny och fräsch inför varje säsong, avslutar Magnus Lindén, platschef på Dekaltrim i Linköping.