• Pia Lopez Medberg och Cecilie Moe jobbar med möten mellan länder, företag och människor i nya företaget AddMeet. Foto: Tommy Pettersson

Pia och Cecilie bygger mötesplatser

Tillsammans har Cecilie Moe och Pia Lopez Medberg, båda välkända i möteskretsar från alla år på Konsert och Kongress och Arenabolaget, startat upp företaget AdMeet AB. Man hittar dem i det nybyggda huset mitt emellan Stångån och Resecentrum i Linköping.

-Vi var de första som flyttade in i huset när det stod klart i januari, berättar Cecilie som kanske mest är känd under smeknamnet ”Ciss” när hon bjuder oss att stiga in på deras ombonade kontor. På plats är redan hennes kollega Pia Lopez Medberg och ganska snart befinner vi oss i ett ljus och öppet fikarum.

Ett steg i rätt riktning

-Det känns helt rätt att ta det här steget och starta eget. Vi har pratat om det många gånger och när jag fick in en stor konferens så kändes som om det var rätt tillfälle, säger Cecilie Moe och får medhåll av sin kollega.

Mötet, eller konferensen, heter AAL–Forum och äger rum i Norrköping mellan den 24 och 26 september. Just nu jobbar Cecilie heltid med den medan Pia jobbar med att bygga upp företaget, hemsidan och underhålla duons dynamiska nätverk.

-Vi har ju bara funnits i fyra månader men vår start har varit bra. Många känner igen oss från vår tidigare arbetsplats vilket självklart är ett plus. Själv har jag ägnat mycket kraft åt vår hemsida då vi satsar både här hemma men även ut i hela världen. En kul grej är att när vi fick statistik över vilka som gick in på vår hemsida så var det flest besökare från Sverige och sedan USA men på tredje plats kom Indien. Det förstår vi nog inte riktigt och vi har heller inte fått några förfrågningar från Indien, berättar Pia Lopez Medberg då Cecilie berättar att hon just fått kontakt med en kvinna i Dubai som sökte kontakt med en svensk mötesarrangör och nu har de ett samarbete på gång. Av naturliga skäl så finns där två länder som ligger dem varmt om hjärtat och där de har alldeles speciell kompetens; Norge då Cecilie är norska och Spanien eftersom Pia är gift med en spanjor.

Möten, event och mera

AdMeet jobbar med möten, events, projektledning och administration kring ett stort möte. Cecilie och Pia jobbar inte bara med Sverige som fokus utan även tvärtom då man alltså kan ta med en grupp och ha ett möte utomlands.

-Om vi är här i Sverige och Östergötland eller åker utomlands spelar ingen roll då ordnar vi med allt; hotell, måltider, underhållning och de olika studiebesök som kunden vill ha, menar både Cecilie och Pia med en mun. Redan efter fyra månader har AdMeet fått luft under vingarna och mer jobb är på väg in.

-Ja, framtiden ser ovanligt spännande ut, säger Cecilie och ler lite hemlighetsfullt.