• Camilla och Peter Blomqvist tror mycket på satsningen, eftersom padel är på frammarsch i Sverige. Foto: Emma Garzon
  • I oktober-november står fyra padelbanor på plats i Norrköpings Squashcenter. Foto: Emma Garzon

Padel har kommit till länet

Padel blir allt mer populärt i Sverige och snart går det även att spela i Östergötland. I månadsskiftet oktober-november öppnar Norrköpings Squashcenter fyra padelbanor.

Camilla och Peter Blomqvist, som äger Norrköpings Squashcenter, bestämde sig för att bygga padelbanor eftersom sporten är på frammarsch i Sverige.

– Padel är en väldigt stor sport som har vuxit i Europa, och i Spanien är padel den näst största sporten. I Sverige håller det på att bli stort, just nu byggs det många hallar i landet, så det är en satsning som vi tror mycket på, säger Peter Blomqvist.

Passar bra till företag

Padel är en racketsport som oftast spelas dubbel med fyra spelare. Planen är ungefär lika stor som en tennisplan och man får använda sidoväggarna och bakväggen som i squash. Både Camilla och Peter Blomqvist har tidigare spelat padel och även flera av deras kunder har gjort det.

– Padel är superkul och väldigt enkelt! Hela familjen kan komma hit och spela, och jag tror också att det kan passa bra till företag, säger Camilla Blomqvist.

– Spelet går inte så fort, det handlar mer om teknik, fyller Peter Blomqvist i.

Hyra racket på plats

Padelbanorna kommer att vara öppna varje dag och det finns möjlighet att köpa eller hyra racket på Norrköpings Squashcenter.