Nytt toppjobb för Löfing

Regeringen har utsett att Mats Löfving till chef för den nationella operativa avdelningen, NOA, från och med årsskiftet. Löfing var tidigare länspolismästare i Östergötland.

– Det känns stort att få vara med och bygga något nytt och så viktigt som den nya nationella operativa avdelningen, säger Mats Löfving, som är länspolismästare i Stockholm och på Gotland i ett pressmeddelande.

Att få frågan om han ville ha toppjobbet, av regeringen för en tid sedan, kom som en överraskning då han inte sökt jobbet. Mats Löfving har arbetat i över 30 år inom rättväsendet, både inom Polisen och på justitiedepartementet. Och han blir kvar som länspolismästare i Stockholm och på Gotland året ut.

Arbetat på flera nivåer

Mats Löfing arbetat på de flesta nivåerna inom Polisen och med många olika typer av frågor. Han pekar på att han under sin tid som länspolismästare bland annat bidragit till ett bra samarbete mellan polisen i Stockholms län, Säkerhetspolisen och Rikskriminalpolisen. Han berättar också att han har trivts mycket bra med ansvaret för Stockholm och Gotland och att han nu tar med sig flera lärdomar därifrån till sitt nya toppjobb.

– Jag har både erfarenheten av att vara polischef i en huvudstad men också kunskapen om de utmaningar som finns på en mindre ort, säger han i samma pressutsick.