Nytt jobb

Johan Stråklin rekryteras nu till Motala Verkstads Group som affärschef.

Motala Verkstad Group satsar nu ytterligare på Infrastruktur och Broar för Norra Europa. Målet är att bibehålla och stärka den nuvarande positionen om att vara den ledande mekaniska och tekniska producenten av Infrastruktur och Broar. Som ett första steg rekryteras Johan Stråhlin som Affärschef. Johan Stråhlin har en tung och bred 10 årig erfarenhet från Infrastruktur och Broar i Sverige och delar av Norden. Motala Verkstad Group har med sin produktionsenhet Motala Verkstad en över 100 årig erfarenhet av att konstruera, projektera och producera infrastruktur lösningar baserat på mekanik, hydraulik samt styr & reglerteknik. De senaste åren har Motala Verkstad producerat majoriteten av alla nya medelstora och större bromaskinerier på den svenska marknaden. Nästa steg blir att utveckla de strategiska allianser för att stärka konkurrensfördelar och därmed stärka sin position.

Susanna Roback chef för FM centrum

Susanna Roback börjar som produktionsenhetschef för FM centrum i Region Östergötland den 22 augusti. Hon kommer närmast från Riksbyggen, där hon har varit affärs- och försäljningschef inom fastighetsförvaltning. Susanna Roback har haft olika chefsroller på Riksbyggen och dessförinnan varit marknadschef på Tekniska verken.

Bengt Olof Johansson slutar som vd för Lantmännen Agroetanol

Det blir divisionschefen Carl von Schantz som går in som tillförordnad vd till dess att en ersättare kan rekryteras. Skälet till att Bengt Olof Johansson nu lämnar sin post har med en interutredning att göra erfar Östergötlands Näringsliv. Bengt Olof Johansson har för avsikt att övergå i egen verksamhet. Lantmännen Agroetanol är Sveriges största etanolproducent med fabrik i Norrköping där anläggningen har en kapacitet på 230 000 kubikmeter etanol per år. Produktionen går huvudsakligen till låginblandning i bensin.

Joacim Lundqvist ny seniorkonsult

Sedan april så har Estate Consulting AB förstärkt sin verksamhet med ytterligare starka krafter inom Byggprojekt och arbetsledning. Som Seniorkonsult har man nu anställt Joacim Lundqvist, tidigare VD och delägare i ett byggföretag i Norrköping.

Ny kontorschef för Swedbank i Norrköping

Göran Bergort, 48, är ny kontorschef för Swedbank i Norrköping. Men mest känd är han nog som spelare och tränare för IFK Norrköping där han varit aktiv under många år. Göran Bergort har varvat fotboll och arbete på band under hela sitt yrkesverksamma liv.

Ny butikschef för 4Sound

Robert Juth är ny butikschef för musikdetaljisten 4Sounds butik i Linköping. Han var tidigare gitarrist i Jenny Sahléns dansband.