• Michael Stenberg fastighetschef på Stångåstaden efterträdde Anders Stjärnberg. Foto: Tommy Pettersson

Nytt jobb

Ny kommunal vd

Nuvarande VD för Stadshus AB i linköping går i pension under våren. På senaste styrelsemöte fattades därför beslut om ny ledning för Stadshus AB. Paul Håkansson, kommundirektör, utses till VD och Peder Brandt, ekonomidirektör, utses till vice VD.

Stadshus AB ägs av Linköpings kommun och är ett sammanhållande bolag för de flesta av kommunens aktiebolag. Hans Lander, nuvarande VD, går i pension och beslut har fattats om efterträdare. Ny VD blir Paul Håkansson, kommundirektör, och vice VD blir Peder Brandt, ekonomidirektör.

Björn lämnar

Li Jansson går in som ny Branschchef för Säkerhetsföretagen, som blir ett förbund inom Transportföretagen. Li Jansson tar över efter Björn Eriksson, som lämnar organisationen för att bli säkerhetschef för Systembolaget. Li Jansson kommer närmast från Almega som arbetsmarknadsekonom och branschansvarig för Utbildningsföretagen.

Ny fastighetschef

Ny på jobbet sedan november, Michael Stenberg fastighetschef på Stångåstaden där han efterträdde Anders Stjärnberg som lämnat bolaget för att gå vidare till en chefstjänst på HSB i Östergätland.

Folkoperan

Susanne Reuszner blir ny kommunikationschef på Folkoperan. Närmast kommer hon från Cirkus Cirkör där hon har varit kommunikationschef sedan 2008.

Årets studentföretagare

Årets studentföretagare 2017 har utsetts. Vera Antonov, grundare av bokföringsföretaget Bfree och student på Linköpings universitet, blev Årets studentföretagare 2017. Förstapriset är 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen i Frankfurt, Tyskland.

Juryns motivering löd: "För ett stort samhällsengagemang och med uthållighet och viljestyrka sänker du trösklar för företagande genom innovativ programmering. Du har en vision mot 2020 när du springer över målsnöret i bokföringens maraton".

Erik Björk, ny på Unik resurs

Erik Björk blir nu ansvarig för att vidareutveckla Uniks erbjudande HR-funktion, som ger verksamheter ett kontinuerligt personligt stöd inom HR. Detta samtidigt som Unik Resurs erfarenhet och nätverk ger flexibilitet och trygghet.

- Vi är mycket nöjda med att Erik Björk börjat arbeta hos oss. Eriks breda bakgrund inom HR, både i strategiska och operativa frågor kommer att stärka vår position som kompetent och långsiktig HR-partner till våra kunder, säger VD Peter Undén, i ett pressutskick. Erik kommer närmast från tjänsten som ansvarig för verksamheten som drev SSAB Special Steels leanbaserade ledningsfilosofi. Han har innan det mångårig erfarenhet som HR-partner för alltifrån producerande till säljande verksamheter inom SSAB.

Karolina Bransell är ny samordnare för vuxenkultur i Finspångs kommun sedan årsskiftet.