• Bengt Pettersson och Stefan Carneteg kommer att ha inte mindre än 400 rum fördelat på tre hotell när det nya jättebygget står klart. Foto: Jerry Prütz

Nytt hotell på Torvinge

Spaden i jorden i efter sommaren och incheckning för de första gästerna redan i januari 2018. Så är planen med det nya storhotellet som nu ska börja byggas i Torvinge.

Det är hotellveteranerna Bengt Pettersson och Stefan Carneteg som ska driva det nya hotellet som går under arbetsnamnet Good Enought Hotel. Själva fastigheten byggs och ägas av Åhmans och man har planerat och skissat på det nya och 7 000 kvadratmeter stora hotellet under drygt ett år.

– Vi tror att det här är helt sätt satsning och att tiden är mogen för detta, säger de båda kollegorna med nästan samma mun. Bengt Pettersson och Stefan Carneteg har varit kompanjoner sedan 1989 och äger nu två Best Western – hotell i centrala Linköping samt restaurangerna Aioli och Beer and Burger. Nu tyckte det dynamiska duon att det var dags att titta lite utanför Linköpings direkta centrum.

Dubbelrum är det nya

– I det nya läget blir vi granne men Max hamburgerrestaurang men vi kommer att ha en egen restaurang på hotellet som vi kommer att satsa mycket på. På hotellet kommer det även att finnas ett spa. Jag tror vi ligger bra till med närhet till stadens stora arenor, det nya resecentrat, flygplatsen och inte minst E4:an, säger Stefan Carneteg och får medhåll av Bengt Pettersson som berättar att rummet enbart kommer att ha dubbelrum vilket är det nya sättet att bygga hotell numera. Att det blir stort och utgöra en punkt på Linköpings skyline låter inte så otroligt då det 7 000 kvadratmeter stora hotellet kommer att byggas i fem våningar. Det kommer även finnas en konferensavdelning vilket är ännu en satsning man kommer att göra. Det blir en utomhuspool och en mängd smarta tekniklösningar. Korts sagt, det nya hotellet kommer att bli något alldels extra och ge en välkomnad infart till Linköping då de 7 000 kvadraten kommer att vara fördelade på hela fem våningar. Det blir även många allämna utrymmen där man bara kan umgås. Det är viktigt för de båda hotellentreprenörerna.

Affärsmän i veckorna

– Under veckorna vänder vi oss till affärsresenärer och konferensgäster medan helgerna förhoppningsvis kommer att locka till sig familjer eller andra privatgäster som vill unna sig något extra en helg, fortsätter Bengt Pettersson. När det nya hotellet står klart kommer Bengt Pettersson och Stefan Carneteg att stå för runt 400 hotellrum i Linköping. Men de är inte främmande för att det kommer att bli flera i framtiden.

– Linköping är en stad som växer. När sedan man börjar bygga på ostlänken och snabbtågen kommer der att behövas hotell även om många kommer att bo i baracker och husvagnar. Sedan är regionen het, Linköping växer och ska bli tredje största stad då det kommer till olika arrangemang. Bygglovet är klart. I augusti sätts spaden i jorden och i januari kommer man att kunna checka in.

– Det är klart att man är lite nervös, eller förväntansfull snarare, det är ju inte varje dag man bygger ett nytt hotell, avslutar Bengt Pettersson och Stefan Carneteg.