• Joakim ”Jocke” Ljungqvist är helnöjd med den nya företagarsatsning man nu gör. Foto: Tillväxt Motala

Nytt företagscenter invigt

Företagscenter med Coffice är namnet på den företagsarena eller mötesplats om man så vill, som numera huserar i vad som tidigare var brandstationen i Motala. En vecka efter invigningen är Jocke Ljungqvist, vd för Tillväxt Motala, väldigt glad för satsningen på en ny mötesplats för den som vill starta upp ett företag och möta andra i samma situation.

Denna gång har det inte varit långt från ax till limpa. Visserligen hade man tagit ett beslut om att man skulle ska just en mötesplats av den här typen redan 2013 men efter det blev det lite tyst fram till januari i år.

Ruffig station

– Vi satte igång i januari och nu står det klart. Alla har gjort ett jättejobb med allt här och det var tidigare en brandstation i huset vilket innebär att det var en ganska ruff miljö men nu ser det verkligen bra ut, menar en nöjd vd och berättar att invigningen var den 28 augusti och i huset finns det inte mindre än sex stycken företag. Tre är igång och tre är under uppstart.

Inkubator light

– Det här ju i akt och mening inte en inkubator även om tanken är densamma. Kanske kan man kalla det en lightversion av densamma eller lite av en drivbänk för idéer och företagande, fortsätter Ljungqvist och berättar i samma andetag att, bland andra, ALMI Företagspartner, Östsvenska handelskammaren och Business Sweden att finnas på plats med jämna mellanrum. Varje torsdag bjuder man på en informell frukost där alla företagare, och blivande företagare, i kommunen har möjlighet att komma förbi för att mingla och starta dagen tillsammans. Andra måndagen i månaden hålls även en enklare mingellunch där någon av våra företagsstödjande organisationer är värd. Det blir tillfällen att nätverka och skaffa ny kunskap i en avslappnad form. Allt för att vi tillsammans ska kunna utvecklas som företagare och skapa ett företagsklimat i toppklass, skriver man själva på sin hemsida.

Fastnade för Falkenberg

– När vi skulle dra igång har så kollade vi upp lite olika ställen och fastnade för ett koncept man har i Falkenberg. Vi var där på besök och blev än mer på det klara att det var den här vägen vi skulle gå, berättar Jocke Ljungqvist vidare.

På Företagscentret erbjuds man tre olika nivåer beroende lite på var man befinner sig och för en mycket rimlig kostnad får man tillgång till arbetsplats, mötesrum och mycket mera.

Rätt satsning

– Jag är övertyga att detta är en satsning helt i tiden och att vi snart kommer att se en hel del nystartade företag. I huset finns nu tre företag som är igång och tre som är under uppstart. Det bådar gott inför framtiden, avslutar Jocke Ljungqvist på Tillväxt Motala.