• Leif Magnusson kom tillbaka efter att ha gått i pension. Foto: Patrik Ekström
  • Sebastian Magnusson är tredje generationen som driver VVS-lagret. Foto: Patrik Ekström
  • Två generationer av VVS-handlare på en och samma bild. Foto: Patrik Ekström

Nygammal VVS-butik med kunnande och erfarenhet

Linköpings äldsta VVS-butik och kanske enda kvarvarande startade 1978 med Alvar Magnusson och hans son Leif. Numera är det Leif och hans son Sebastian man träffar när man kliver in i butiken.

I och med att de stora kedjorna som säljer vitvaror, byggartiklar och annat man kan behöva när man ska fräscha till ett badrum hemma. I många fall är detta billigt och bra men när det kommer till service och kunnande finns det ibland lite att önska.

– Pappa gick egentligen i pension vid årsskiftet men ganska snart var han igång igen och det beror till stor del på att våra kunder ville att han skulle öppna sin butik igen, berättar sonen Sebastian som även driver en byggfirma där man sysslar med badrumsbygge så där hittar man en del synnergier. Tidigare låg deras butik i korsningen av Platensgatan och Gustav Adolfsgatan men nu har man flyttat till Slöjdgatan där man precis öppnade på nytt igen.

Personliga butiken

– För oss är det personliga och servicen väldigt viktig. Jag vet att de kunder vi har litar på mig. Några av dem har ju även handlat av oss sedan jag och min far startade butiken och är då självklart i min egen ålder. Men vi har även yngre kunder, skrockar den pigge VVS-legenden glatt och fortsätter med att berätta om hur han ser på den utveckling som skett sedan han och hans far klev in i branschen.

– Numera ska allt bara vara så billigt som möjligt medan man inte tittar över hur man kan lösa saker eller om man kan hitta en passande reservdel så man kan laga, till exempel, en rinnande eller droppande kran, säger Leif Magnusson med emfas. Sonen menar att har de inte hemma den reservdel man söker så går det lätt att ordna fram då Leif ofta vet var och hur man ska leta för att hitta de rätta delarna.

Reservdelar när det krånglar

I butiken finns det gott om sådant man kan behöva när det krånglar i kök eller badrum. Även de som behöver en ny toastol eller en vattenkran till diskhon hittar vad de behöver.

– Vi jobbar dessutom bara med kvalitetsmärken, avslutar Sebastian Magnusson och visar runt i VVS-lagrets nya lokaler.