Nya tider nya metoder

Konkurrensen hårdnar allt mer inom bilbranschen och därför är det är viktigt att hela tiden jobba med ständig utveckling av produkter, kundbemötande och arbetssätt. Det man gjorde igår kommer inte att vara tillräckligt bra i morgon.

Nätverkande och mingel blir en allt mer betydelsefull aspekt för att knyta kontakter, exponera sitt företag och göra affärer.

–  Det senaste 1,5 åren har Rejmes med stor framgång prövat en för bilbranschen helt ny form av nätverkande med sina nuvarande och blivande kunder, säger Johan Lindahl marknadschef på Rejmes i Norrköping.

Dukat bord

En gång i månaden röjer personalen på Rejmes i Norrköping upp i bilhallen sedan dukas ett långbord för 250 personer upp.

Bakom de enkla förhållandena döljer sig dock Norrköpings toppar. I bilhallen minglar vd:ar, företagsägare, marknadschefer och andra ur näringslivet med varandra. Och tillställningen är populär. Vid senaste tillfället fick Rejmes tacka nej till ett flertal anmälda.

– I januari lunchen hade vi 270 anmälda på våra 250 tillgänliga platser och var då tvungna att säga nej tack till dryga 50 personer som ytterligare ville delta. Ungefär 250 personer är maximalt vad vi kan hantera på ett bra sätt. Våra säljare har gjort ett fantastiskt jobb med att få hit alla nuvarande och blivande kunder, menar Johan vidare.

Ömsesidig nytta

Anledningen till att träffarna drogs igång för 1,5 år sedan var att Johan Lindahl såg att kunderna kunde ha nytta av varandra.

– Många av bilarna vi säljer är tjänstebilar och vi har därmed många företag[Johan Lindahl] och organisationer som kunder. En enkel lunch är ett bra sätt för dem att träffas över och att lunchen blivit så populär är ett bevis på att behovet finns. Syftet med luncherna är enkel fortsätter Johan Lindahl.

– Vill sätter upp en arena där vi kan träffa våra nuvarande och blivande kunder. Samtidigt får våra gäster en unik möjlighet att träffa andra företagsledare från Norrköpings näringsliv. Det är också med stor glädje vi konstaterar kommunens intresse att delta på luncherna. KOmmunenens näringslivsrepresentanter visar upp en härlig inställning då de väljer att alltid delta och är mycket aktivita i sitt nätverkande. De visar tydlig att att de vill föra kommunens näringsliv framåt.

 Vid varje företagslunch i Rejmes bilhall, får lunchgästerna dessutom möjlighet att lyssna på en föreläsning på ett aktuellt ämne.

– Stadiums vd Gustav Öhrn, Holmen Papers vd Henrik Sjölund och Lundbergs vVD Roger Ekström är några av de föredragshållare vi haft på våra luncher säger Johan Lindahl. Vid varje lunch passar vi på Rejmes även på att presentera nyheter och fina erbjudanden till våra lunchgäster.

Mycket folk

Trots att det är roligt att man har expanderat tror Johan Lindahl att man nu har nått sin gräns för hur många lunchgäster man kan ta emot.

– När vi hade första träffen tog vi emot tio personer. Nu tvingas vi tacka nej till personer som vill komma. Vi på Rejmes är båda stolta och ödmjuka inför det faktum att så många företagsledare väljer att delta på våra luncher varje månad.

Tommy Pettersson