• Stockholmsföretaget Style etablerar sig i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson

Ny resebyrå med stil

Nu öppnar Norrköpings senaste resebyrå. Stockholmsbaserade Style Scandinavia etableras i stan och har förhoppningar om att växa. Till en början är det Karin Wallin som driver kontoret ensam.

För tre år sedan lämnade hon arbetet som marknadschef på ett lyxhotell på ön Capri utanför Neapel och började arbeta på Style Scandinavia. På så vis har hon sett båda sidorna av resebranschen och påpekar själv att det är en stor fördel i hennes jobb med att planera resor. Styles nisch är företagsresor och man syr ihop paket anpassade för just den gruppen som vill ut och resa. Tyngdpunkten har sedan start legat på att ha full koll på resetrender. Många kunder befinner sig inom trendskapande branscher med bland annat design- och medieföretag som alltid vill vara först med nya trender. Kunderna hjälper varandra och på så sätt får Style en bra bild av vilka trender som för tillfället råder. Nu är det hett att åka till kulturstäderna Marseille i Sydfrankrike och Genua i Italien.

– Städerna har spännande arkitektur och har renoverats upp från det som förr var industrier. Båda städernas hamnar är dessutom jättehäftiga med många fina restauranger med utsikt över hav och hamn, tipsar Karin Wallin.

Teambuilding

Hos Style jobbar man inte alls med färdiga paket utan syr istället ihop en lösning som passar för de behov och önskemål som ressällskapet har.

– Det är väldigt roligt att skräddarsy varje resetillfälle. Det vanligaste är att man åker med omkring 40 personer, oftast till Europa men även övriga världen. Syftet med resan är vanligen konferens eller teambuilding, berättar Karin Wallin, som också har en lång erfarenhet att planera teambuildingsresor för it-företag.

Det som är mest tidskrävande i arbetet är att planera logistiken kring resan snarare än själva förflyttningen. Hon konstaterar att det roligaste är att sätta ihop program för dagarna. Det är hon van vid sedan tiden som marknadschef på hotellet. På hotellet fick hon ha hand om många bröllop där minsta detalj var avgörande för att kunderna skulle bli helt belåtna. Det bästa för att göra en så bra resa som möjligt är att ha en budget att utgå ifrån. Men hon påpekar att det även går bra att lägga fram ett förslag utan budget på förhand. Vill kunden så följer hon med på resan och sköter om gruppens aktiviteter så att allt flyter på smidigt.

Style Scandinavia har fortfarande sin bas i Stockholmsregionen men vill öka ytterligare i Östergötland. Till en början arbetar Karin Wallin ensam men man hoppas på att kunna anställa en kollega inom en inte allt för lång framtid.