• Lana Brunell är ny på jobbet. Foto: Fanny Miles

Ny på jobbet

Bengt Baron

Bengt Baron lämnar Cloetta vid halvårsskiftet och kommer att efterträdas av finländaren David Nuutinen. Baron lämnar på egen begäran efter 6 år som VD och koncernchef. David Nuutinen har suttit i koncernledningen för Cloettas finska del sedan 2007 och varit VD för finska divisionen sedan 2005.

Fergas får ny vd

Fläkttillverkaren Fergas i Linköping är ett familjeföretag som tagit steget till att bli en koncern med 350 medarbetare i Kina, Europa och USA. Nu anställer man Stefan Bogren som vd. Tidigare har han haft rollen som ”operations manager” i samma företag.

Transport vd

 Göran Arkler ny vd i Transportindustriförbundet. I samband med Transportindustriförbundets årsstämma i Malmö har Göran Arkler utsetts till ny vd i Sveriges Transportindustriförbund, som är ett branschförbund som ingår i TransportGruppen. 

Lana Brunell till Tekniska Verken

Den välkända radioprofilen, sångerskan och barnboksförfattarinnan Lana Brunell har anställts på Tekniska Verken som press och PR - ansvarig. Hon var anställd på Sveriges Radio i 25 år.

Göran Färm ny ordförande för Kommuninvest

Den tidigare EU-parlamentarikern och socialdemokratiska kommunalrådet i Norrköping, Göran Färm, har valts till ny ordförande för Kommuninvest ekonomisk förening, moderorganisation till kommunernas egna låneinstitut Kommuninvest i Sverige AB. Med cirka 225 miljarder i utlåning är Kommuninvest den störste långivaren till svenska kommuner och landsting.

Ny Elektachef

Medicinteknikbolaget Elektas vd Niklas Savander avgår  skriver bolaget i ett pressmeddelande. Savander ersätts av Tomas Puusepp som sedan tidigare arbetande ledamot i Elektas styrelse.

Cervera får ny chef

Yvonne Magnusson, som har varit vd för Cervera sedan 2011 lämnar nu vd-posten.

Styrelsen har beslutat att genomföra ett vd-skifte i företaget. En ny vd kommer att tillsättas och fram till dess att detta sker kommer Johan Junehed att ta rollen som tillförordnad vd. Johan Junehed, som har varit affärsutvecklingschef på Cervera sedan 2011, tillträdde i måndags.

Nya polischefer utsedda

Till chef för lokalpolisområde Linköping har man utsett Anna Lindqvist som närmast kommer närmast från tjänsten som chef för ordningsenheten i Södertörn där hon ingick i polismästardistriktets strategiska ledningsgrupp. Hon har dessförinnan en lång erfarenhet inom det brottsutredande området och då som både chef för, förundersökningsledare och utredare.Till chef för lokalpolisområde Norrköping har man utsett Peter Wahlberg som idag arbetar som lokalpolisområdeschef i Nyköping och har bland annat drivit pilotprojekt om införandet av medborgarlöften. Han har en bred polisiär erfarenhet inom främst yttre tjänst och brottsförebyggande verksamhet.