• Simon Helmér ny vd för Linköpingsexpo. Foto: Tommy Pettersson

Ny på jobbet

Simon Helmér ny vd för Linköpingsexpo

Simon Helmér är ny vd för Linköpingexpo AB som driver bomässan i Vallastaden. Samtidigt är han vd i Studentbostäder AB som bygger 218 lägenheter på mässområdet. Han sitter i Stångåstadens koncernledning och är även vd för dotterbolaget Bryggaregården. Kommunägda Linköpingsexpo AB sköter uppförandet av Vallastaden och mässan LinköpingsBo17.

Norén blir ny vd på Tekniska verken

Lovisa Fricot Norén blir ny vd för Tekniska verken Linköping Nät AB och för Tekniska verken Katrineholm Nät AB. Lovisa Fricot Norén efterträder Mikael Lindner som går i pension. Hon har fram till i dag varit vice vd i Utsikt Bredband. Och i den befattningen har hon bidragit till att Linköping får utmärkelse ”Nordens främsta bredbandskommun”, en utmärkelse som tilldelades Linköping hösten 2014. Lovisa Fricot Noréns erfarenhet från bredbandsverksamheten förväntas driva utvecklingen av Tekniska verkens nätverksamhet, uppgav Anders Jonsson, vd för Tekniska verken.

– Det ska bli roligt och spännande att få axla den nya rollen. Det innebär möjligheter och utmaningar som jag är glad att få vara med och leda, säger Lovisa Fricot Norén, i ett pressmeddelande.

IKEA- chef på ”bolaget”

Snart öppnar Linköpings fjärde Systembolag och butikschefen Louise Wahlström är rekryterad från Ikea.

Butiken kommer att ha elva anställda och de har rekryterats från de tre andra butikerna i Linköping. Louise Wahlström själv kommer från ett chefsjobb på IKEA där hon varit i anställd i sexton år.  Den nya Systembolagsbutiken är storleksmässigt ungefär lika stora som de andra i Linköping.

Norrköpingsfirma har fått en ny vd

Oscar Ek har utsetts till ny vd för Städarna i Norrköping AB. Under hösten efterträder han Christoffer Sjögren som är vd och grundare av företaget.

– Vi växer kraftigt på alla orter där vi är etablerade och det är oerhört viktigt att vi får någon som lägger fullt fokus på verksamheten i Norrköping, säger Christoffer Sjögren. Mina arbetsuppgifter framöver kommer främst att vara etablering och förvärv i nya städer. Städarna Sverige AB är ett av Sveriges största privatstädbolag och har 150 medarbetare varav cirka 80 av dem i Norrköping. Företaget utför städtjänster till både privatpersoner och företag. Oscar Ek kommer närmast från fastighetsbranschen där han bland annat varit områdeschef på börsnoterade Din bostad.

Staffan Grefbäck slutar som vd för Alecta

Staffan Grefbäck meddelar idag att han har beslutat lämna sin tjänst som vd för Alecta. Staffan har varit Alectas vd sedan den 1 februari 2009 och dessförinnan, 2001 - 2009, chef för Alectas kapitalförvaltning.

Markus Höglund ny hotelldirektör på Söderköpings Brunn

I början av augusti tillträdde Markus Höglund tjänsten som hotelldirektör på Söderköpings Brunn. Markus lämnar sin tidigare tjänst som marknadschef på Vadstena Klosterhotel för att möta nya utmaningar på anrika Söderköpings Brunn.