Ny på jobbet

Mats Ericsson går i pension 2016

Mats Ericsson, vd i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, kommer att gå i pension under våren 2016. Mats har under fem år framgångsrikt lett arbetet med att bygga upp Länsförsäkringar Fastighetsförmedling till landets tredje största aktör.

– Jag är imponerad över det arbete som Mats lett tillsammans med en kompetent och driven organisation. Verksamheten har visat en stark och stabil tillväxt och vi är nu en av de ledande aktörerna på fastighetsmäklarmarknaden. Jag vill också lyfta fram Mats bidrag till att skapa affärer och möjligheter för länsförsäkringsgruppen i övrigt. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är nu en mycket uppskattad del av vårt helhetserbjudande, säger Ricard Robbstål, styrelseordförande i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Olika uppdrag under åren

– Jag har haft olika vd-uppdrag i länsförsäkringsgruppen i 18 år, både i lokalt länsförsäkringsbolag och i gemensamma bolag. Under den tiden har jag fått vara med om en fantastisk utveckling inom försäkring, bank och fastighetsförmedling. Nu har fastighetsförmedlingen passerat den första milstolpen. Vi har tio procent i marknadsandel och resan fortsätter uppåt. En långtidsplan är på plats. När jag i vår fyller 62 år så är det ett bra tillfälle att lämna över den operativa ledningen, säger Mats Ericsson.

Vätterrunds vd slutar

Eva-Lena Frick slutar som vd för Vätternrundan och blir nu bas för Vasaloppet. Eva-Lena Frick sökte och fick sedan jobbet som vd för Vasaloppet. Hon flyttar till Mora och börjar sin nya tjänst redan vid årsskiftet.”För mig personligen har en väg nu öppnats som innebär att jag kan ”komma hem” till mitt ursprung inom idrotten - skidåkningen”, skriver hon i ett pressmeddelande ”Den fantastiska kunskap och erfarenhet jag fått de sista dryga 12 åren inom Vätternrundan och cyklingen kommer också att komma väl till pass i min nya gärning. Eva Lena Frick framhåller att hon trivts fantastiskt bra med sitt jobb, men att hon nu vill gå vidare.

Nya ägare till Wreta Gestgifveri

Från den 1 augusti i år är Malin och Niklas Hellsing nya ägare till Wreta Gestgifveri i Ålberga. Paret Hellsing har sedan 2006 drivit Gryts Varv Hotell & Konferens i Gryt och sedan januari 2015 driver man även restaurang Köket Hellsing i Norrköping.

Ny VD för Industrikompetens och Skill

Juri Pett har tillträtt som ny VD för Industrikompetens och Skill. Juri efterträder därmed Peter Engberg som lämnar bolaget för en ny tjänst på Exova Metech. Juri Pett tillträdde den första oktober.

Ägarbyte i Plastic Printing

Den 1 september bytte Plastic Printing i Motala ägare. Efter drygt 20 år i företaget säljer nu Ronnie Lintzén verksamheten till Johan Höckert, som närmast kommer från Brand Factory Sverige AB. Plastic Printing startade sin verksamhet för 30 år sedan och är ett av få svenska företag som offsettrycker på plast.

ÅF förstärker

ÅF förstärker nu sin organisation inom projekt- och byggledning och satsar på att bli en av de absolut största inom detta område. Med förvärvet av EQC Group och EQC Management får ÅF den kick-start man önskar. Eftersom vi ser en ökad efterfrågan på projekt- och byggledningstjänster förstärker vi vår organisation och ledningsfunktion med Per Lorentsson. Per har närmare 20 års erfarenhet som chef i diverse bygg- och anläggningsföretag. Han har varit anställd i bolaget i 1,5 år och lärt känna organisationen väl. Detta kommer underlätta hans inträde på högsta ledningsnivå i gruppen.