• Roger Altsäter tar över på Göta Kanal. Foto: Pressbild
  • Claes Drougge är styrelseordförande för Cybaero. Foto: Gustav Skogens

Ny på jobbet

Altsäter ny vd för Göta kanal

När Anders Donlau avgår som vd för Göta kanal ersätts han av Robert Altsäter som tillträder den förste september. Roger Altsäter är 48 år och arbetar sen åtta år tillbaka som vd för ASM Foods i Mjölby.

– I mitt nuvarande jobb så brukar jag ta med utländska gäster och visa dem Göta kanal. Alltid med samma resultat och att mina gäster alltid blir lika imponerade. Jag har, även om det var länge sedan, slussat i kanalen samt att en av mina döttrar nu för femte året på raken arbetar som slussvakt, säger den tillträdande vd:n Robert Altsäter som samtidigt erkänner sin stora passion för Sveriges blåa band.

Ridderstad tar över Kinda kanal

Andreas Ridderstad, 46, blir ny kanaldirektör för Kinda kanal AB. Andreas Ridderstad har tidigare erfarenheter från ledande befattningar inom, bland annat, Försvarsmakten. Han tillträder sin tjänst i augusti.

Ny vd för CybAero

Rolf Schytt, 56 år, tar över som vd för CybAero efter Mikael Hult. Rolf Schytt har arbetat på företaget sedan 2014 . Han har tidigare varit vd i Animex AB, Svenska Expander AB och Motalaverken AB. Schytt tillträder den 16 maj.

- Vi är tacksamma för Mikael Hults brinnande engagemang för CybAero och för hans mångåriga insatser för företaget. Mikael har varit en visionär som betytt mycket för CybAeros utveckling till ett av de teknologiskt ledande företagen i vår snabbt växande bransch", säger styrelsens ordförande Claes Drougge och tillägger med Rolf Schytt får vi en erfaren ledare med rätt bakgrund för att framgångsrikt kunna möta våra tekniska och kommersiella utmaningar.

Petter Ahnoff blir agendachef på P4

Det blir Petter Ahnoff som tar över som agendachef på Sveriges Radio P4 Östergötland efter Malin Marcko. Petter är född 1981 och har under många år varit programledare i kanalen med samma namn.

Niklas Ringborg  ny distriktschef för Landshypotek bank

Landshypotek bank är Sveriges nionde största bank som nu förstärker sin organisation och växer med nya tjänster. Niklas Ringborg har jobbat på Landshypotek bank sedan 2014 och har tidigare varit kundansvarig på kontoret i Nyköping. Han är utbildad jägmästare och har tidigare arbetat inom Holmen skog AB.

Östling ny ordförande för Svenskt näringsliv

Den tidigare Scaniachefen Leif Östling tar över ordförandeklubban i Svenskt Näringsliv. Det blev klart efter arbetsgivarorganisationens årsstämma som gick av stapeln helt nyligen.

Leif Östling efterträder Jens Spendrup.

Klas Wåhlberg ny vd för Teknikföretagen

I augusti tillträder Klas Wåhlberg som ny vd för Teknikföretagen. Han kommer närmast från en tjänst som Sverigechef för Bombardier Transportation. Den tidigare vd:n Åke Svensson går nu i pension efter sex år på posten.