• Muhammad Zlad, Åsa Petterfelt och Joakim Persson minglade. Foto: Rebecca Björkholm

Nödvändig mässa för teknisk rekrytering

Nyligen arrangerades för första gången rekryteringsmässan The Future and Beyond – och inte lär det bli sista gången med tanke på populariteten. Ett stort antal tekniska talanger minglade under dagen med rekryteringssugna företagsrepresentanter från Mjärdevi Science Park.

Den populära rekryteringsmässan arrangerades av Mjärdevi Science Park i mötesarenan Creactive.

– Om man har en bil, mobil, kamera eller ser på TV så använder man sig med största säkerhet av teknik från Mjärdevi Science Park. Ett exempel är Autosar, som står bakom operativsystemet för de flesta bilmärkena, berättar kommunikationschefen Eva-Marie Törnström, och pekar ut ett av företagens monter.

Christian Sahlén, vice-vd för systemutvecklingsföretaget Actia Nordic, inledde eftermiddagen med ett inspirationsföredrag om framtidens bilar, där man med hjälp av proaktiv teknik kan påverka samhället i en positiv riktning, bland annat genom att öka säkerheten och minska miljöpåverkan. Förarlösa bilar kan vara nästa steg.

Personlig mässa

Totalt fanns 22 av teknikparkens företag på plats för att visa upp sin verksamhet och lära känna potentiella framtida arbetstagare. Trots att lektionerna på Linköpings universitet pågick samtidigt uppskattar Thörnström att närmare 500 studenter besökt mässan, redan under de första timmarna.

– Genom att träffa företagen så får studenterna en liten inblick hur det är att jobba med dem – en rekrytering ska bli rätt från båda sidor. Mässan skiljer sig åt på grund av att den är relativt liten, vilket gör mötet mer personligt, säger Eva-Marie Törnström.

Konkurrens om talangerna

Mjukvaruingenjören Muhammad Ziad kommer ursprungligen från Pakistan, men tog sin masterexamen på KTH i Stockholm. Han och teamkollegan Joakim Persson arbetar sedan flera år tillbaka på Ericsson, men på grund av stundande nedskärningar ser de sig nu om efter andra alternativ. På mässan diskuterade de rekryteringsbehov och utvecklingsmöjligheter med bland andra Åsa Petterfelt, vd för mjukvaruföretaget MindRoads.

– Vi är nu tjugo personer som arbetar på MindRoads och vi har som mål att rekrytera en ny medarbetare varje månad. Visst är det en utmaning med konkurrensen om talangerna, men så här långt har det gått bra. Här på mässan verkar det mycket lovande med rätt kompetens, säger Åsa Petterfelt och nickar gillande mot Muhammad och Joakim.

Söker initiativtagare

Det globala IT-företaget Elit, utsett till årets tillväxtföretag i Linköping fanns på plats. Representanten Simon Davoudian berättar att de söker IT-konsulter inom drift och infrastruktur.

– Men idag är det främst branding som står på vår agenda, säger han.

Björn Tornell är operativchef på Indentive, ett utvecklingshus inom strömmande media. Han söker unga utvecklare med rätt profil.

– Vi är inne i en expansiv fas och räknar med att växa med 30 personer i år. De som är här på mässan visar att de är drivna, och det är just sådana initiativtagande personer vi söker. Har man med sig sitt CV blir det en naturlig kontaktyta, säger Björn Tornell som har fått in ett antal ansökningar under dagen.

Visa upp sig

Kommunikationschef Eva-Marie Törnströms rekommendation till studenter är att redan i början av studierna ha arbetslivet i bakhuvudet, då det kan ge indikationer på utbildningens inriktning. Att aktivt visa upp sig och diskutera med arbetsgivare under studietiden ger utdelning när det sedan är dags att söka jobb.

– Ju tidigare desto bättre, tipsar Eva-Marie Törnström, som håller social kompetens för en ovärderlig egenskap i rekryteringssammanhang.