Motala jobbar hårt med företagandet

I Motala arbetas det idogt för att stärka näringslivet. Den 28 maj är det dags för arrangemanget Mötesplats Motala då politiker och tjänstemän besöker företag, stora och små, och diskuterar hur företagandet kan bli bättre i Motala.

Mötesplats Motala drog i gång 2013 då omkring 50 politiker och tjänstemän besökte företag och ställde frågor om deras syn på företagandet.

Tjugo punkter

Det hela utmynnade i en 20-punktslista med förbättringsåtgärder. Under 2014 åtgärdades de flesta av punkterna. Nu har åter en lista tagits fram för att ytterligare stärka näringslivet. Det har gjorts av Motala kommun och lokala företagare tillsammans med näringslivsbolaget Tillväxt Motala som arrangör.

Tio Konkreta punkter

Den nya listan har tio konkreta punkter som det ska arbetas med under hela 2015. Företagslots och kommunala företagsbesök är ett par av punkterna. På tal om besök så sker således sådana den 28 maj vid två klockslag dagtid då företag åter gästas av kommunala företrädare. Efter att ha skapat både en 20-punkts- och en tiopunktslista så är det dags att hitta nya saker som ökar möjligheterna till ett bra företagsklimat i Motala.

Mingelkväll

Ett par frågor som politikerna är intresserade av är: Hur kan förutsättningarna för just ditt företag förbättras och vilka frågor är viktigast för dig just nu? Den 28 maj är det ytterligare ett evenemang i Motala för företagare - en mingelkväll i Varamon. Det hela går i nöjets tecken men säkert kan en och annan kontakt knytas och råd och tips bytas.