Modernt ledarskap i fokus - Belinda Karlsson

Många människor som hör talas om begreppen revision och ekonomisk redovisning uppfattar det som något nödvändigt ont. Och det är ju nödvändigt för alla organisationer men att det skulle vara något ont det är ju inte sant.

Den moderna revisionen och externa redovisningen är några av de viktigaste instrumenten företagen har i sin utveckling. Revisionen är inte enbart lagstadgad utan ett måste frö de organisationer som vill har en stadig grund i det egna företagets svagheter och styrkor, dra slutsatser och sedan fatta kloka beslut för en alltmer komplex

En som är väl förtrogen med kunskapen att revision är ett oumbärligt verktyg för alla företag är Belinda Karlsson.

Globetrotter

Belinda Karlsson kontorschef är på Ernst & Young AB I Norrköping och har 20 anställda på kontoret varav två av dem är gruppchefer.

Belinda började på Ernst & Young, EY, som skattekonsult I Norrköping 2013. Blev kontorschef 2014.

- Jag började i ett starkt team redan och arbetar med högutbildade och mycket kompetenta personer idag. Det finns ett härligt driv i gruppen och min roll är väl att försöka behålla det drivet hos individerna och i gruppen Sedan måste ju ett företag ha en god lönsamhet och en växande omsättning.

- Vilket skapar förutsättningar till en bra arbetsmiljö och en god lönepolicy.

Varit Au pair i Hong kong

Belinda har en rik erfarenhet av redovisning och revisionsarbete men också rikligt med erfarenheter av jobb utomlands.

Hon pluggade till civilekonom i England och har arbetat i London, Skottland och USA med olika projekt och i olika befattningar

2001 flyttade hon hem till Sverige igen och då först till skatteverket som revisor i två år och sedan controller.

Idag är hon fast förankrad i den östgötska myllan och boende i Söderköping med två barn.

- Jag har aldrig trott på att en chef ska gå och tal om för folk vad de ska gör Det som triggar mig är människors utveckling och då är jag nyfiken och vill vara med om att trycka på de knappar som behövs för framsteg., säger Belinda och fortsätter.

- Idag är vårt arbete som konsulter en kreativ process mer än att bara kolla siffror. Vi bidrar till företagens tillväxt och därmed och att hela samhället växer.

Ernst & Young

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm. Det globala huvudkontoret ligger i London. Medarbetare: EY har 2 320 medarbetare i Sverige. Globalt har EY 190 000 medarbetare. Ledningen är Hamish Mabon är vd. Lars Weigl är Country Managing Partner i Sverige. Erik Mamelund är Regional Managing Partner för EY:s nordiska verksamhet. Mark Weinberger är global styrelseordförande och CEO.

Omsättning under 2013/2014 omsatte EY 3,2 miljarder kronor i Sverige. Den globala omsättningen under samma period var 27,4 miljarder USD. EY har 57 kontor i Sverige. Globalt har EY över 700 kontor i 150 länder.

Affärsområden: EY har fyra affärsområden – Assurance, Advisory services, Tax och Transaction advisory services. Grundades i början av 1900-talet grundade Alwin Ernst och Arthur Young.

Personligt:

Född i Australien och uppvuxen på Vikbolandet.

Mor till en dotter och en son.

Äventyrsådra och väldigt nyfiken

Lugn och trygg person