• Mobila köpcentrum blir nu Depot. Foto: Patrik Ekström
  • Dollarstore öppnade nyligen ännu en butik. Denna gång i Mantorp. Foto: Patrik Ekström

Mobila blir Depot

Mobila i Mantorp är ett begrepp här i Östergötland sedan invigningen 1974. Nu byter man namn från Mobila till Depot för att markera det är nya vindar som blåser på den gamla handelsplatsen.

Redan nu i vinter sätter man spaden i jorden för att börja bygga de ytterligare 40 000 kvadratmeter som ska innehålla allt det en handelsplats av rang behöver.

Subway öppnar

– Vi börjar med två stycken restauranger med ”drive thru” -möjlighet, berättar Susanne Broman Kjulsten på Optimal Fastighetsutveckling som jobbar med omdaningen av handelsplatsen vid E4:an och nämner samtidigt att ett av företagen är snabbmatsföretaget Subway. När ÖN besökte Mantorp så invigde Dollarstore sin 33:e butik just här. En stor händelse i sig om man får se till det intresse och den folkmassa det skapade.

Ligger bra till

– Mantorp är väldigt intressant och ligger verkligen bra till dessutom så finns det ju både här en väl etablerad travbana och racingbanan Mantorp Park sedan länge vilket jag måste säga är ganska unikt. Vi har inlett samtal om ett utvidgat samarbete mellan oss, fortsätter Susanne Broman Kjulsten som anser att Mantorp har en otroligt stor utvecklingspotential i och med sin närhet till E4:ans pulserande trafik.