• Anna-Carin Wisén äger och driver fyra Sixt kontor i Östergötland. Foto: Patrik Ekström
  • Kunden i fokus på alla sätt. Foto: Patrik Ekström
  • Anna-Carin utanför sitt kontor i Mjölby. Foto: Patrik Ekström
  • Bäst i Sverige. Foto: Patrik Ekström

Mjölby har världens äldsta biluthyrare

Sixt biluthyrning i Mjölby, Motala, Tranås och Ödeshög ägs och drivs av Anna-Carin Wisén. Att ligga nära Sveriges pulsåder, E4:an och att ha en personlig service är två framgångsfaktorer som gör att Sixt håller sig framme när bilar ska hyras ut till både företag och privatpersoner.

Vi träffas på Anna-Carin Wiséns huvudkontor om uttrycket tillåts, i Mjölby för att prata kvalité, service och vad som särskiljer Sixt från andra som sysslar med att hyra ut bilar. Hon startade i regionen redan 2009 och är, som man lätt förstår, en försiktig och bestämd general.

– Vi började i liten skala med sju bilar och nu har vi mellan 50 och 60 olika bilar som vi hyr ut. Hur många vi har beror lite på om det är hög eller lågsäsong, säger Anna-Carin Wisén då vi slagit oss ner i deras fikahörna för att prata om just hur det är att hyra ut bilar och vad kunderna vill och önskar.

Började i liten skala

– Våra kunder är främst assistansföretag där kunder av ett eller annat skäl behöver en hyrbil sedan har vi privatpersoner som behöver kanske en större bil. Vi har ett bra samarbete med de olika vägassistentaktörerna som finns här i landet SOS, Falck och Viking. Polisen är även någon som ofta anlitar oss då man kanske tagit någon som haft för mycket last och då blir tvungen att ställa bilen direkt och då ber man oss hjälpa till så chauffören kommer hem eller dit han ska, fortsätter Anna-Carin Wisén.

Tyskt bolag, tyska bilar

Sixt är i grund och botten ett tyskt företag. Det startades redan 1912 av familjen med samma namn som firman och finns numera i 120 länder och i samtliga världsdelar. Bilmärkena man arbetar med är uteslutande tyska av säkerligen en viss tradition och orsak, Mercedes, BMW och Audi känns också lite lyxigare och finare av flera skäl. Service och ett personligt bemötande är viktigt för Anna-Carin Wisén och på hennes kontor är kvinnorna i majoritet då 4 av 5 anställda är just kvinnor.

Kvinnor bäst lämpade

– Vet du, jag tror att kvinnor är mer lämpade för arbeta med just biluthyrning då de är mer flexibla, lyhörda och lösningsorienterade. Nu har jag inte aktivt sökt enbart kvinnor utan det har slupmat sig så men det har visat sig vara en framgångsfaktor.

Anna-Carin Wisén vill att hennes företag ska växa i försiktig takt så att hon hinner med att sätta sin prägel på det. Visst har hon erbjudits att ta över andra Sixtkontor men hon har inte sett att det riktigt skulle passa henne.

Boka bil i hela världen

– Möjligen Linköping då men det kontoret fungerar så bra, skrattar hon och berättar istället om deras bokningsystem som gör att du som kund hos Sixt kan hyra en bil vart du än befinner dig i världen. Det enda som krävs är att det finns ett kontor på orten där du befinner dig. Besöker man även ett kontor och finns en Sixt kundbank så ska man ha samma dealar som man har hos sin vanliga uthyrare, avslutar Anna-Carin Wisén.