• Mia Kobli har en egen skönhetssalong. Foto: Emma Garzon

Mia med den lilla salongen

Att följa sina drömmer och att gå sin egen väg är det alltid många som pratar om men desto färre som gör. Maria ”Mia” Kobli är en av dem som låter ord gå över i handling.

Mias lilla salong ligger mitt i Borensberg och trots att hon aldrig har gjort någon reklam för sin rörelse så har kunderna kommit i en strid ström sedan starten 2011. Nu har hon dock gått från deltid till heltid och satsar fullt ut.

– När jag började så hade jag bara öppet en kväll i veckan och sedan har jag sakta men säkert lagt till mer och fler tider, säger Mia då vi ses i en ruggig lördag då det även råkar vara marknad i Borensberg och spöregn. Inne på ”den lilla salongen” är det dock varmt, torrt och ganska mysigt samt fullt med de olika produkter hon säljer. Sedan finns det olika utrymmen för de behandlingar som hon tillhandahåller.

Ville förändra

– Jag är från början fritidspedagog och har jobbat med det länge. Men jag kände för flera år sedan att jag ville ha en förändring och då inte bara rent yrkesmässigt utan även hela min tillvaro. Jag hade 800 meter till jobbet och sedan gick man hem, säger Mia med glöd i rösten. Hon har ingen tidigare erfarenhet som företagare och hade nog aldrig riktigt närt någon dröm om att starta upp ett eget spa eller någon hudvårdssalong. Men så blev det i alla fall. Men först hade Mia Kobli jobbat på Högsbyspa och utbildat sig men sedan kände hon att det var dags att ta saken i egna händer och dra igång. Mia Kobli har tagit sin verksamhet vidare genom små steg framåt hela tiden och på så sätt känt att vingarna bär.

– Ärlig talat hade jag nog aldrig trott att det fanns ett kundunderlag här i lilla Borensberg och att det gått så bra för mig förvånar nog lite, menar Mia Kobli vidare.

Välgörande för kroppen och själen

Hos Mia kan man få råd och behandlingar som är välgörande för både kroppen och själen. Det är fotvård, vaxning, massage, man kan få sina naglar fixade och mycket mycket mera. Mia Kobli pratar sig även varm för märket Maria Åkerberg som hon har. Ett märke som drar kunder både från Linköping och Motala.

– Det ligger ju i tiden med att handla ekologiskt och det är just hennes produkter och de är även tillverkade här Sverige och i halländska Frillesås, undervisar Mia Kobli. I framtiden skulle hon vilja flera entreprenörer som drar och samma håll och som kanske har andra kompetenser men inom området med skönhet och hälsa.

– Jag är övertygad om att jag satsat rätt och nu är det ju ändå försent att dra sig ur, skrattar hon till avslutning.