• Jacob Axelius ser en ändrad attityd vad gäller Mercedes. Foto: Tommy Pettersson
  • I bilhallen trängs olika modeller i alla färger. Foto: Tommy Pettersson

Mercedes på frammarsch

Bilen i företaget

Att fler och fler företag väljer att leasa sina tjänstebilar är inga nyheter. Men nu börjar Mercedes bryta igenom som ett alternativ på tjänstebilssidan.

Att Mercedes har en air av finbil över sig och sänder ut signaler av framgång är något som länge varit känt. Det finns de företag som inte väljer att ha märket som tjänstebil men Jacob Axelius på Hedin Bil i Linköping har börjat se en ändrig på detta.

– Allt fler företag väljer nu att leasa Mercedes, berättar Jacob Axelius som även är ansvarig för märket hos Hedin Bil. Anledningen till det är att synen på Mercedes har ändras. Biltillverkaren har även börjat med att komma ut med fler modeller vilket verkar gå hem.

Populär C - klass

– Populärast är C-klassen med även andra modeller lockar självklart. Jag kan nog påstå att A – klassen är det väldigt många som är intresserade av.

– Att leasa en tjänstebil är väldigt fördelaktigt då man istället för att man tvingas äga ett fordon och på så sätt belasta sitt företag med en kostnad för just denna istället för att bara betala en avgift varje månad. Det är inte heller dyrare att ha en Mercedes än låt säga, en Volvo V 70, menar Jacob Axelius vidare.

Mytisk märke

Vi pratar lång om länge om detta smått mytiska bilmärke och hur de som köper en ”merca” är och ser ut. Visst är den större delen medelålders män men detta har ändrats över tid och i takt med att man nu börjat tillverka andra och kanske lite ungdomligare modeller. Det är inte många bilmärken som har den känslan som en Mercedes har eller vill skapa.

– Jag vill nog påstå att numera är detta ett märke för alla och som dessutom är väldigt prisvärt, avslutar Jacob Axelius på Hedin Bil i Linköping.