• Niklas Borg, vd på marinman.se. Foto: Pressbild

Marinman tecknar avtal med Kustbevakningen

Näthandelsföretaget Marinaman.se har nu tecknat ett ramavtal med Kustbevakningen angående att leverera kringutrustning till Kustbevakningens samtliga fartyg. Avtalet gäller som längst i fyra år.

Kustbevakningen har drygt 200 olika fordon i sin flotta. Det är alltifrån vattenskotrar till riktigt stora fartyg som går i medelhavet och assisterar i den pågående flyktingkatastrofen.

– Det handlar först och främst om, vad man kan kalla kringutrustning så som förtöjningsmatriel, fendrar och olika typer av linor, säger en Niklas Borg, vd på just Marinaman.se och låter väldigt nöjd. Han berättar att Kustbevakningen inte haft någon central upphandling utan man har gått till den lokala marinan vilket nog varit bra men inte alls särskilt kostnadseffektivt.

En stämpel för kvalité

– Att Marinaman.se valts ut som ensam leverantör i ramavtalet är en kvalitetsstämpel på vårt arbete och ett kvitto att vi kan leverera ett komplett sortiment av marina produkter till konkurrenskraftiga priser, fortsätter Niklas Borg. Kustbevakningen har i runda tal, 750 anställda, huvudkontor i Karlskrona och ett 25-tal stationer i hela Sverige, från Strömstad till Luleå. Samtidigt så ingår även att man levererar till Vägverket och de vägfärjor man har runt om i Sverige.

Viktigt för växten

– Möjligheterna i avtalet blir en viktig del i vår fortsatta tillväxt och i vårt arbete att vara ett av Sveriges ledande e-handelsföretag inom båttillbehör, avslutar Niklas som inte utesluter att det kan leda till nyanställningar under avtalstiden.

– Avtalet är på först två och sedan plussar man på ett år i taget vilket totalt kan bli fyra år om vi sköter oss bra. Avtalet är till en början värt en miljon per år, säger Niklas Borg som inte heller utesluter att det kan bli ännu än mer i framtiden.