• Kvarteret Gripen i Norrköping byter ägare. Foto: Tommy Pettersson
  • Samhällsbyggare Malm fortsätter att vara med och utveckla Norrköpings innerstad. Foto: Tommy Pettersson

Magnentus köper kvarteret Gripen

Det offensiva företaget Magnentus fortsätter sin medvetna strategi med byggande och köp av fastigheter i centrala Norrköping.

Det senaste förvärvet som Förvaltnings AB Magnentus har genomfört är det av kvarteret Gripen i Norrköping. Gripenköpet av Heimstaden innebär att Magnentus tillträder kvarteret i månadsskiftet mars-april 2017.

150 miljoner

Gripenkvarteret innehåller cirka 6 000 kvadrat meter kommersiella ytor samt drygt 3 300 kvadratmeter bostäder fördelade på 35 lägenheter. Fastighetsvärdet uppgår till 150 miljoner och försäljningen sker genom överlåtelse av befintligt bolag.

– Vi är otroligt glada över att få förvärva kvarteret Gripen. Detta är ett kvarter som verkligen passar oss, både lägesmässigt och med den mix av butiker, kontor och bostäder som finns. Faktum är att vi för ca 20 år sedan försökte förvärva detta kvarter, men vi lyckades inte då. Vi ser fram emot att få fortsätta förädla Norrköpings stadskärna. Det är ett fantastiskt läge, och på något sätt möts Norrköping här i korsningen från Industrilandskapet, city och stadskärnan med dess närhet till Centralstationen, säger Magnus Malm ägare till Magnentus.

– Avyttringen är naturlig för oss, då fastigheten övervägande innehåller kommersiella ytor och vårt fokus ligger på bostadsfastigheter, säger Patrik Hall, vd Heimstaden och fortsätter.

– Magnentus är den köpare vi önskade till detta kvarter, en lokal aktör som med närvaro utvecklar och tillför nya tankar och dimensioner till kommersiella ytor i centrala Norrköping och därmed ökar attraktiviteten ytterligare i Norrköpings centrala delar.