• Mats Ottosson har drivet sitt AB sedan 2009. Foto: Local Crew
  • Ett såkallat flightcase kan innehålla alltifrån en bar till en tvättmaskin eller gitarrer och förstärkare. Foto: Local Crew
  • Att ställa om en hockeyhall till en evenmangsarena är något av Local Crews specilatet. Här inspekterar Mats Ottosson arbetet på ort och ställe. Foto: Local Crew

Local Crew bygger upp, river ner och hyr ut

Local Crew i Motala har gått från att vara det lilla enmansföretaget till att ha fyra fast anställda och kanske 200 personer på timmar under ett verksamhetsår. Mats Ottosson heter den kortsnaggade och vältatuerade vd:n och ägaren.

Mats Ottosson har haft ett omväxlande yrkesliv men efter att ha sett och förstått behovet av kunnigt folk som bygger upp konsertarenor, festivalområden eller har hand om säkerheten på ett professionellt sätt samt även insett att man kan ha behov av en tvättmaskin inbyggd i ett flightcase så startade han sitt företag.

Började på Skylten

– Det hela började när jag jobbade på musikhuset i Skylten i Linköping som då drevs av Studieförbundet Studiefrämjandet. Där fanns det en förening som jobbade med säkerhet på olika konserter och för att göra en lång historia kort så var detta grunden till det som sedan kom att bli Local Crew Sweden AB, berättar Mats Ottoson när vi ses över en lunch och under en lucka i hans späckade schema. Just nu är det flera bollar i luften än vanligt men framförallt så är det Bråvallafestivalen i Norrköping som Mats Ottosson och hans företag är inblandade i.

Stor, större, störst

– Men jag har jobbat på de allra flesta större festivalerna i Sverige i en och annan form. Bland annat var jag väldigt iblandad i Peace & Love i Borlänge när den var det största festivalen i landet. Nu jobbar jag som sagt med Bråvalla som i år räknar med att nå över 60 000 personers gränsen men har även varit med på Sweden Rock Festival. Men vi jobbar inte enbart med festivaler utan jobbar även med att bygga mässor, hyra ut möbler till loger, ordna med staket och allt som krävs vi ett större evenemang. Jag har ett avtal med Stockholmsmässan i Älvsjö där vi bygger upp mässorna och utför även en del andra tjänster år dem. Mats Ottosson drog igång sitt företag 2007 men det var inte förrän i maj 2009 som företaget blev ett aktiebolag.

Sade upp sig

– Jag var pappaledig från mitt jobb på Studiefrämjandet och skulle komma tillbaka men jag märke att vingarna bar så jag sa upp mig istället, säger den driftige entreprenören som inte ångrar sitt beslut att driva eget och stå på egna ben för en sekund ens.

Det går bra nu

– Det går riktigt bra och förra året omsatte vi drygt 7 miljoner, i år ser det ännu bättre ut och jag tror att vi kanske kan komma upp någon miljon till, menar Mats Ottosson vidare och som framöver kommer att satsa än mer på uthyrningsdelen av sitt företag.