• Den dynamiska hotellduon, Bengt Pettersson och Stefan Carneteg, på platsen för sin nya hotell som just nu byggs i Torvinge. Foto: Tommy Pettersson.
  • Stökigt nu, men i januari 2018 står ett supermodernt hotell på plats. Foto: Tommy Pettersson.
  • Best Western hotell. Det första bilhotellet i Linköping. Placerat där Riksettan delade sig. Foto: Tommy Pettersson

Living in a box - Nytt hotell i Linköping

The Box Hotel byggs nu ute på Torvinge precis där Max sitt hambugerhak och där Biltema en gång i tiden hade sin butik. Bakom den modiga satsningen står den välkända hotellduon Bengt Pettersson och Stefan Carneteg. The Box Hotel ska bygga på lika delar boende och upplevelse.

Just nu pålas det för fullt ute på Torvinge där entreprenören Gärahovs bygg är i full gång sedan en dryg månad. Inflytt sker i januari 2018. Då ska här finnas 176 rum, enbart dubbla då det är så man bygger numera, men dessa är relativt små på dryga 16 kvadrat meter.

– Man kan se The Box Hotel både som ett hotell som sådant men även som en destination i sig, menar Stefan Carneteg då vi slagit oss ner i en soffa på ett av de Best Western hotell som han och Bengt Pettersson äger och driver i Linköping.

Skapa nya ytor

– Här vill vi skapa något nytt som kanske inte är så vanligt i Sverige, nämligen ytor för umgänge och social samvaro. När man väl checkat in hos oss, vilket kan göra via hemsidan, en app eller på vanligt vis, så ingår allt, gym, spa och så vidare, säger Bengt Pettersson som verkligen vill slå ett slag för det spa men kommer att bygga. Det blir liksom mer än två badkar och en dusch om man så säger...

– Vi har tittat lite på hur det ser ut, på bland annat, på Hooks Herrgårds spa utan att på något sätt att vårat spa kommer att likna deras. Vårat blir lite mera rock n roll om man så säger, men det blir även temaduschar, jacucci och allt sådant man kan förvänta sig av ett spa i toppklass men dock inga behandlingar, menar Bengt Pettersson fortsättningsvis. Man kommer ha ett öppet kök där mat från hela världen kommer att serveras.

Fått inspiration

Inspirationen hittar man och hittar man på många olika håll. Duon håller fortfarande och låter sig influeras och inspireras på resor både inom och utom Sverige. Man riktar sig mot affärsmän och sedan par som vill ha en skön och avkopplande helg. Kanske bor man i Linköping eller i närheten. Närheten till både E4:ans puls och Linköpings behändiga flygplats gör nog sitt till. I vart fall hoppas man på det. Det byggs till och om på flera hotell i Linköping men det var länge sedan någon byggde helt nytt. Senaste nya hotellet som byggdes i själva Linköping var det som hette Hilton nere vid Stångån, numera är det ett Scandic hotell sedan många år.

Kedja eller inte

Just nu så är The Box Hotel helt fristående men de båda hotellägarna trivs bra med Best Western, som går bra i Linköping, men om det blir ännu ett hotell i den kedjan eller något helt annat, är ännu för tidigt att sia om.