• Charles Persson är säljare hos Porsche Center Väst. Foto: Tommy Pettersson
  • Cykel av märke Porsche. Foto: Tommy Pettersson

Linköping gillar Porsche

Sedan 2012 har Porsche haft en bilhall i Linköping. Ett mytomspunnet bilmärke som nu breddat sitt utbud av bilar och nu har man både sportvagnar och mer familjeorienterade bilar.
Charles Persson är säljare hos Porsche Center Väst som den relativt nya anläggningen heter där den ligger i expansiva Hackefors. Porsche Center Väst har anläggningar i Borås, som är den äldsta, Göteborg och Linköping då. Redan från start har det gått bra och Linköpingsborna verkar gilla märket.

I tre år

– Vi har nu funnits i Linköping sedan 2012 och en av de roliga sakerna med att Linnköping är att bilarna blir kvar här i stan och regionen. Vårt upptagningsområde är stort men de som köper en Porsche är även trogna märket. Kanske är det en dröm för många att äga en Porsche och när barnen växt upp så kan man köpa en 911. Men så behöver det inte vara. Det finns flera modeller som passar en barnfamilj. Vi har Macan och Cayenne som är större. Vi vill ju inte ha bilar som ser ut som terrängfordon utan de ska ha en mera sportig framtoning.

Saga kör 911

Att gå runt i den luftiga bilhallen är lite som att vara i ett drömrike, i alla fall om man är bilintresserad. Lackerna är blanka, sätena skinnklädda och motorerna är fyllda av kraft. Dyrt? Nej, Charles Persson menar att så det behöver det inte vara.

– Visst kostar en Porsche en del, och försäkringen kan bli lite kostsam, men däremot så ligger serviceintervallen på 3 000 mil och det brukar räcka med kanske en service vartannat år, menar Charles Persson.

– Just nu upplever vi en köprusch sedan tre år tillbaka och det går väldigt bra, säger Charles Persson och håller upp en cykel av samma märke som bilarna. Att sedan Saga Norén, huvudperson i ”Bron” på tv, har en 911 kan ju även det vara en orsak…