Länsförsäkringar stöttar en trygg region

Östgötapriset, som nu instiftats av Länsförsäkringar Öst, är ett pris där man vill stötta initiativ för ett tryggare Östergötland. Prissumman är på hela 175 000 kronor.

Initiativet ska ha ett hållbart förhållningssätt, utifrån sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter och kan delas ut till den som genom sitt initiativ har visat ett engagemang utöver det vanliga eller till den som tydligt bidragit till människors ökade trygghet och gemenskap i Östergötland. Initiativet ska ha ett hållbart förhållningssätt, vilket innebär att det genomförs med ett långsiktigt socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvarstagande sätt. Man vill även lyfta fram någon som verkar för gemenskap och samhörighet. Länsförsäkringar Östgöta fick innan sommaren in drygt sextio ansökningar från såväl enskilda individer som företag, föreningar och ideella organisationer.

och de nominerade är...

Utifrån många kvalificerade bidrag har nu tio kandidater nominerats. De har därmed möjlighet att utses som pristagare och ta del av prissumman på hela 175 000 kronor. De nominerade är i tur och ordning, Mårten Granlund – projektet Under Kevlaret, Kulturföreningen Glädjespridarna, Ungdomsbrandkåren i Norrköping, Sibship i Norrköping, Linköpingsjuristerna, Norrköpings ungdomscirkus, Barn i väntan – Barn i start (BIV–BIS) i Östergötland, Individuell Människohjälp och Svenska kyrkan, Back Up i Norrköping, Assyriska IF (Norrköpings ungdomsverksamhet) och slutligen Ingenjörer utan gränser – projektet After School i Linköping. Juryn som nu ska utse en eller flera vinnare består av representanter från Länsförsäkringar Östgöta samt kunder som representerar ägarna och som ingår i bolagets fullmäktige.

Respons är god

– Vi är väldigt tacksamma över den fina responsen vi har fått från östgötarna, vilka fantastiska insatser som görs runt om i vårt län. Det blir en tuff men rolig uppgift att få utse en eller flera pristagare bland dess tio initiativ. På olika sätt bidrar de alla till att skapa trygghet och möjligheter för vårt gemensamma bästa, berättar Pia Carlgren, juryordförande och kommunikationschef på Länsförsäkringar Östgöta i ett kommenterade pressmeddelande.

Vinnaren koras

Bland de nominerade utses en eller flera vinnare som presenteras på det jubileumsseminarium som bolaget anordnar den 11 november 2016. Då delas även prissumman om 175 000 kronor ut.