• Kontor-X är ett av 14 östgötska företag, och ett av blott 580 företag i Sverige, som är med på Superföretagslistan som ställs samman av tidningen Veckans Affärer. Här är en del av personalen på Kontor-X. Foto: Leif Larsson

Kontor-X är ett superföretag

Kontor-X i Linköping har kvalificerat sig som ett av Sveriges Superföretag 2016. Endast någon promille av de svenska företagen lever upp till kraven för att få denna prestigefyllda benämning.

– Vi är både glada, överraskade och stolta, konstaterar Krister Nord, vd på Kontor-X. Det är tidningen Veckans Affärer som tillsammans med affärsinformationsföretaget Bisnode årligen publicerar en ranking med Sveriges Superföretag. På årets lista återfinns 580 företag. För att komma med på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarat stora krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

– Vi är med i en fin samling bolag och när vi fick reda på att vi var med köpte vi lite champagne och firade. Nulink kontaktade oss och gratulerade liksom kunder och leverantörer, berättar Krister Nord. I Östergötland har 14 företag tagit sig in på listan för 2016, sex i Linköping, sex i Norrköping, ett i Finspång och ett i Motala. Kontor-X har i dag 23 personer i företaget. Bolaget har således uppfyllt kraven och vuxit de senaste fyra åren, både personellt och i omsättning.

– Det är alltid roligt att bli uppmärksammad och att vi är med är en värdemätare på att vi gör något rätt. Ett skäl är att vi har väldigt bra personal här. Det är också en bra tillväxt i hela regionen och det hjälper även oss. Våra kunder växer och vi växer tillsammans med dem, påpekar Krister Nord.

Operakällaren

Den 11 november är det officiell prisutdelning på Operakällaren i Stockholm dit de 580 bolagen är inbjudna. Då får Superföretagen ett diplom som ett bevis på sin status.

– Det är första gången vi är med på listan, innan visste jag inte ens att den fanns. Vi får väl se om vi är med nästa år igen, det är några företag som varit med två-tre gånger, förtäljer Krister Nord.

Kommer ni att ha någon fördel av att vara med på Superföretagslistan?

– Vet inte. Men alla vill göra affärer med stabila bolag så på det viset kan det vara en fördel. Det handlar inte bara om att gasa när det går bra, man måste balansera det och bromsa också. Allt ska göras i rätt ordning, klargör Krister Nord, vd på ett av Sveriges 580 Superföretag.

Fler östgötska företag

Dessa östgötska företag är med på Superföretagslistan 2016: Finspång: XL-Bygg. Motala: Cad & Konstruktion. Linköping: Kontor-X, BRP Systems, Maintrac, Softube, Stonefactory, Visera. Norrköping: Mattab, ME Maskin & Industriservice, Motion & Fitness, OLS Möbler, PLC Invest, Porthos Herr.