• Veronica Eriksson är vd på Rimforsa Strand. Foto: Tommy Pettersson

Konst på Strand

? Initiativet togs under våren 2014 av Madeleine van Nigtevecht, Björkfors Arthouse, och även medlem i Kinda Konstförening.

–Föreningen hade länge letat efter fler utställningslokaler och så fick vi kontakt Madeleine och jag, berättar vd Veronica Eriksson och tillägger att vad kan passa bättre än Rimforsa Strands lokaler som året runt har många besökare. Drygt sex fredagar under året kommer en ny konstnär presenteras under mellan sex till sju veckor.

Bertil kommer först

Första konstnären ställa var Bertil Jansson. Bertil brukar vanligen inte ställa ut sin konst i sin hembygd men gjorde här ett undantag. Bertil Jansson beslutade sig 1975 då han var 32 år gammal, för att ägna resten av sitt liv till konsten. Under 25 år tillhörde Bertil Athenaeum Kunstkreds i Köpenhamn. Han hade också egen ateljé i danska Skagen åren 1986 - 96. Bertils konst har visats och sålts såväl nationellt som internationellt.

Nya rum

Rimforsa Strand har under december och januari renoverat alla sina hotellrum och när dessa rum visades upp så fanns tolv olika Kindakonstnärer med och som då ställde ut sina tavlor på rummen. Att Rimforsa Strand är en bra plats att ställa ut på är inte att tveka på. Under ett år har man drygt 6 000 övernattande gäster och kanske så många som 20 000 personer som på ett eller annat sätt besöker anläggningen för att äta lunch eller ta en båttur.

Planerar sommaren

– Vi håller som bäst på att planera övriga sommarkvällar här, berättar Veronica Eriksson vidare och med entusiasm i rösten. Det kommer även att bli ett flertal aktiviteter där Madeleine van Nigtevecht kommer att medverka med sitt kunnande.