• Byrån Identx har mer än fördubblat resultatet jämfört med förra året. Foto: Tommy Pettersson

Identx kommunikation växer

Det Linköpingsbaserade företaget Identx har rusat snabbt framåt och rekryterade nyligen tre nya medarbetare och stärkte kundlistan med flera starka företag. Nu blickar företaget framåt och vill vara vägledande för kunderna inom kommunikation.

– Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas just nu och vi får förfrågningar inom många områden, berättar vd:n Karin Ljungmark-Malmström som startade företaget tillsammans med delägaren Per Bergkvist år 2005.

2013 gick företaget Gnistra kommunikation in i verksamheten och i dag arbetar 14 personer på Identx, varav 10 på heltid. Företaget har sitt säte i Linköping men finns också i Stockholm och Jönköping.

Nyligen rekryterades ytterligare tre personer till teamet.

– Det har varit ett bra år för oss hittills med många nya och spännande uppdrag – ett kvitto på att vi är en uppskattad samarbetspartner.

Spännvidd av kunder

Det känns toppen att ha tre nya medarbetare ombord, Peter och Cecilia som vi känner väl sedan tidigare tillhör regionens vassaste inom sina respektive områden. Sandra kommer närmast från East Sweden där hon bland annat jobbat med digitala medier, säger Karin Ljungmark-Malmström.

Under de tre första kvartalen av 2014 har företaget mer än dubblat resultatet jämfört med förra året. Kundkretsen är bred och företaget tar sig an både mindre företag och större myndigheter.

–I våras vann vi till exempel upphandlingen med destination Västsverige och det arbetet ska slutlevereras vid årsskiftet. Returpack har varit en kund sedan länge som vi hjälper med pr. Nu ser vi fram emot spännande uppdrag med årsredovisningar. Det hör till den här delen av året, säger vd:n.

Frukostträff

För Identx är det viktigt att skapa bra kontakt med kunderna och i december kommer de bjuda in till frukostträff med content marketing som tema.

– Kunskap om hur man berättar sin historia är viktigt för företag, men de vet inte hur de ska göra. Vi vill vara vägledande inom området, säger hon.