• Ett fräscht First Hotel är det man möter när man kliver innanför svängdörren. Kanske hälsar ägaren Bengt Pettersson välkommen redan i entrén. Foto: Patrik Ekström
  • Bubbelpool på taket, självklart. Foto: Patrik Ekström

Hotell med konferensmöjligheter mitt i stan

First Hotel ligger längst upp på Storgatan om man promenerar från centrala Linköping och mitt emot slottet. Ett hotell med möjlighet att till både konferens och avkoppling. Sedan en tid tillbaka är hotellet helt genomgånget och renoverat.

Bengt Pettersson, ägare, är i princip född och uppvuxen på hotell och det är väl nästan självklart att han som ung man var elev på restaurangskolan i Linköping när den låg på Ågatan, bara ett stenkast från där vi sitter nu.

– Tidigare var vi inte ett alternativ vare sig det gällde att boka rum här eller att lägga ett möte här. Hade vi gäster så berodde det på att det var fullt på alla andra hotell, öppnar Bengt Pettersson på sitt ärliga och öppna sätt. En ganska hård inledning kan man säga men det blir annat ljud i skällan när vi pratar vidare.

Räkna med oss

– Numera är vi verkligen ett hotell att räkna med och den renovering och genomgång av hela hotellet som vi började med för dryga två år sedan blev klar nu i mars. Vi har renoverat rum, byggt ett gym och mycket mera. Allt till en kostnad av drygt 30 miljoner och det har visat sig att det varit välinvesterade pengar då vi varje månad har dubblerat antalet konferensgäster, berättar Bengt Pettersson vidare. På First Hotel har man möjlighet att ha små möten med två till fyra personer och som mest har man plats för ett sjuttiotal konferensgäster som antigen bara är gäster dagtid eller också så bor man över natt i något av de 132 rummen. Självklart kan man inta alla måltider på plats vilket nära på sjuttio procent av hotellets gäster gör men även den vanlige Linköpingsflaneraren hittar till hotellets bar och matsal. Man har även underhållning och särskilda kvällar samt det populära konceptet ”Beer and Burgers” som slagit väl ut. Lunchen har även den tagit sig och men snittar på runt 120 ätande gäster per dag.

Uppskattad lunch

– Att just ha fullt på lunchen är extra roligt då vi ligger en bit från de centrala gångstråken i centrum utan där gör gästen ett val att gå upp till oss. Möjligt är det så att ryktet om våra luncher har spridit sig. Ärligt talat så vet jag inte riktigt men jag hoppas att det är på så sätt, menar Bengt Pettersson som gärna tar till sociala medier för att nå ut med riktad information.

-Nu senast skrev jag om ett erbjudande om söndagsmys och ganska snart hade vi sålt sexton sådana paket vilket man får betrakta som väldigt bra, menar Bengt Pettersson som även har Best Wester nere i centrum tillsammans med en kompanjon, ser sig och de hotell han basar för, som komplement eller konkurrenter till Scandic, eller som han säger, varför titta på de som inte håller vår standard.

Fullbokad tisdag

– Antalet bäddar i Linköping räcker inte till under tisdagar och onsdagar, helgerna och måndagar har vi lite att ta tag i men jag är nöjd med hur vi utvecklat oss de senaste två åren men självklart kan beläggningen alltid öka, avslutar Bengt Pettersson.